Gasztro

Utazó szakács Budapesten

Milyen érzés úgy struccot fõzni, hogy fajtársai körülötted bóklásznak? Keith Floyd, az utazó szakács bevallotta, õt hidegen hagyja a dolog, hiszen a struccok úgysem tudják, mi van a kondérban.

Igen, arról az emberről beszélek, akit a magyarok a Spektrum tévéből ismerhetnek. Floyd az, aki a legmegdöbbentőbb helyeken főz, rénszarvasokkal vagy elefántokkal körülvéve, és közben a helyi italokat sem veti meg. Néhány hete a Spektrum Televízió és a Park Kiadó meghívására nálunk járt. És be kell vallanunk, élőben talán még jobban érvényesül humora, mint a képernyőn.

Szerencsére azért a képernyőn sem unalmas! Sőt! És szintén szerencsére, addig is amíg a Spektrum áprilistól nem vetíti a Floyd Spanyolországban című sorozatot, itt van nekünk önéletrajzi regénye, a Serpenyőn túl. A mostani önéletrajzdömpingben felüdítő olyat olvasni, aminek írójával tényleg történt is valami. Egy kissé zavaros gyerekkor, némi, összezördülésekkel tarkított katonai szolgálat, és néhány étterem meg házasság áll a háta mögött, és ezekről mindent megtudhatunk majd!

Mi mindenesetre megkérdeztük: fog-e még főzni a mi kis hazánkban? Szegény sajnos fáradt volt a hotel konyhájának megtekintése és az összes magyar ételspecialitás egy ebédbe zsúfolt elfogyasztása után, de még így is dícsérte a kolbászt, a paprikát és a káposztát.
És megcsillogtatta egy közép-európai főzőműsor lehetőségét. A többi elhangzott történetet azonban nem mondhatjuk el, mert akkor lelőnénk a könyv poénjait!

Olvasd a könyvet, és tarts ki, mert nemsokára újra a boltokban a Floyd főz és a képernyőkön maga Floyd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top