Gasztro

Tolófánk

Hozzávalók:

• 2,5 dl víz
• 8 dkg vaj
• 22 dkg grízes liszt
• 3 egész tojás
• kevés só, olaj

Elkészítés:

Felfőzzük a vizet, a vajat és a sót. Ha forr, hozzákeverünk 22 dkg grízes lisztet, és addig főzzük, amíg az edény oldaláról le nem válik. Ha levettük a tűzről, kissé megkeverjük, hogy kihűljön, majd egyenként 3 tojást adunk hozzá, és jól kikeverjük. Ezután papírtölcsérbe tesszük, és 15 centis csíkokat nyomunk a forró zsírba. Lassan sütjük, ha az olajból kiszedtük, vaníliás porcukorral meghintjük, és gyümölcszselével vagy barackízzel tálaljuk.

Ginda Enikő, Szeged

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top