2017. 04. 29. Péter

Zsemle otthon

Csábító konyhatündérség hajnali kelés nélkül

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Képzelj el egy hétvégi békés reggelit, amihez te sütötted a zsemlét. Illatozva gõzölög az asztalon, szinte beissza az olvadó vajat. Biztos lesz ott még más is olyan, aki olvad...
2004. 01. 23. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hozzávalók:


• 45 dkg liszt
• 1 tk só
• ½ kocka élesztő
• 25 dkg író


Elkészítése:

Keverjük össze a sót és a lisztet, valamint az írót és az élesztőt. Keverjük össze és dagasszuk egyenletes állagú tésztává. Takarjuk le egy ruhával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a még egyszer átdagasztott tésztát osszuk el 10 részre. Formáljunk belőle golyókat, és tegyük a tepsibe. Jó messzire tegyük egymástó a tésztagolyóbisokat, mert meg fognak nőni! Hagyjuk őket 15 percig kelni, majd vágjuk kicsit be a tetejüket. Kenjük meg tejjel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
Olvass tovább

Hozzászólások