Tönkölyös kenyér

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A tönkölybúza valójában hagyományos gabonaféle Magyarországon. Süthetsz belõle igazán egészséges kenyeret! Pláne, hogy teljes kiõrlésû liszt is van benne.
2004. 01. 23. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hozzávalók:


• 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
• 50 dkg finom tönkölybúzaliszt
• 2 tk őrölt koriander
• 1 ek só
• 1 csomag élesztő
• 15 dkg kovász (bioboltban kapható)


Elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a korianderrel és a sóval. Morzsoljuk szét az élesztőt, majd keverjük össze 6 dl hideg vízzel, és keverjük hozzá a kovászt. Keverjük hozzá a lisztet.
Dagasszuk kézzel kitartóan, amíg egyenletes lesz és puha.

A kész tésztát letakarva kelesszük 1-2 órán át, míg a duplája nem lesz a mérete. Ekkor dagasszuk át még egyszer, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nyomkodjuk kenyér formájúra. Kelesszük még 15 percet, miközben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütő aljába tegyünk egy tepsiben vizet, és tegyük be a kenyeret a rácsra. Körülbelül 55 perc alatt sül meg.
Olvass tovább

Hozzászólások