Gasztro

Sonkás kenyér

A sonkás-olívabogyós kenyér egyszerûsített, de nem kevésbé finom változata. Kenyérsütõ gép sem kell hozzá, és egyszerû megsütni. Ki ne felejtsd belõle a sajtot!





Hozzávalók:

• 30 dkg sonka
• 10 dkg liszt
• 1 tasak élesztő
• 2 dl tej
• 3 tojás
• 1 dl olaj
• 20 dkg trappista sajt
• 2 csipetnyi négyfűszerkeverék
• vaj
• só


Elkészítése:

A lisztet és az élesztőt összekeverjük. A sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokat villával felverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, és teljesen sima masszává keverjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejet, az olajat, a sonkát és a reszelt sajtot. Megsózzuk, és belekeverjük a négyfűszer-keveréket is.

Kivajazott, lisztezett, 26 cm hosszú sütőformába öntjük, letakarjuk, és meleg helyen 15 percig kelesztjük. Forró sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e). Amikor kész, a formából óvatosan kivesszük, és szeletekre vágva kínáljuk. Melegen is, hidegen is finom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top