Gasztro

Sertéskaraj sárgabarackmártással és jávai fahéjas kávé

Mára egy könnyen elkészíthetõ fõételt, barackos sertéskarajt ajánlunk, amit egy téli kávékülönlegességgel koronázhatunk meg; a jávai kávénak már a gondolata is jólesik ebben a zimankóban!


Sertéskaraj sárgabarackmártással





Hozzávalók


• 800 g sertés rövidkaraj
• 400 g sárgabarack
• 50 g liszt
• 50 g zsír
• 0,5 dl barackpálinka
• só, őrölt gyömbér


Elkészítése

A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, és megszórjuk az őrölt gyömbérrel. A zsírt serpenyőben felforrósítjuk és a hússzeleteket a lisztbe megforgatva elősütjük, majd a szeleteket lábasba tesszük és lassan megpároljuk.

Amíg a hús párolódik, a sárgabarackot megmossuk, pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, magját kivesszük. Lábasba téve másfél dl vizet hozzáadva gyömbérrel fűszerezzük, és tíz percig főzzük. Kissé kihűtjük, és turmixgépben pürésítjük, majd elkeverjük benne a pálinkát. A megpárolt szeleteket tálra rendezzük, bevonjuk a sárgabarack pürével. Köretként párolt rizst vagy vajas burgonyát adjunk.

Jávai fahéjas kávé

Hozzávalók 2 adaghoz





• 4 kk. instant kávé
• 100 ml habtejszín
• őrölt fahéj
• néhány koktélcseresznye
• 2 ek. gyömbérszirup
• 2-3 ek. cukor


Elkészítése

Két csészében keverjük össze a kávét a cukorral és a gyömbérsziruppal, majd a forró vízzel öntsük fel. A tejszínt ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal verjük félkeményre, és osszuk el a csészék tetején. Fogvájóra tűzött koktélcseresznyével díszítsünk.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top