További friss hírek

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Határozottan melegünk van, olyannyira, hogy semmi másra nem vágyunk, csak hűsítő folyadékokra. Enni is alig bírunk a kánikulában, úgyhogy estére is inkább hideg levessel készülünk, némi extrával.

Mit főzzek ma ebédre?

Mit főzzek ma ebédre?

Újdonságot szeretnénk kipróbálni, ezért esett a választás egy olyan török receptre, amit még sosem kóstoltunk. De majd most!

Mit főzzek ma ebédre?

Mit főzzek ma ebédre?

Paradicsomból még mindig sok van a kamrában, úgyhogy e köré csoportosítottam a mai ebédet is. A húsgombóc amúgy is nagy sztár felénk, így paradicsomosan, olaszosan pedig mindenkinek kedvére lesz.

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Olaszos különlegességre vágytunk, ami kicsit sajtos, kicsit paradicsomos, de mégsem a szokásos tészta. Remek receptre leltünk, tökéletes vacsora lesz belőle.

Itt a legegyszerűbb puha pogácsa receptje

Itt a legegyszerűbb puha pogácsa receptje

Voltunk a piacon. A tejesnél megláttam, hogy 400 forintért adnak fél kiló fetát, vettem hát. Ettük kenyérre kenve, de fél kiló sok, így kerestem hozzá receptet. Egy se tetszett, amit találtam, így kidolgoztam a felleltek alapján a saját verziómat...

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Mivel a barátnőm beállított több kiló paprikával és paradicsommal, így lecsó lesz reggelire, ebédre és vacsorára is. Végigpróbálom az összes receptet, kezdve Imre papa lecsójával.

Itt az energiatakarékos lábas!

Itt az energiatakarékos lábas!

A gáztűzhellyel rendelkezők járhatnak jól vele.

Nyári hűsítő: mentás, vaníliás dinnyekoktél

Nyári hűsítő: mentás, vaníliás dinnyekoktél

Az úgy kezdődött, hogy vettünk egy dinnyét, ami ízre inkább félúton volt a tök és az édes, piros húsú rokona között. Na persze meg lehetett volna enni azért önmagában is, de sokkal jobb ötletem támadt: Kerüljön a koktélospohárba!

300 kiló húsból készült a gigakebab

Rekordot döntöttek a szakácsok.

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Határozottan egészségesen szeretnénk ma vacsorázni, úgyhogy alakbarát saláta lesz a lakoma estére. Olyannyira fittek leszünk, hogy még a majonézt is vegán módon készítjük el.

Csináld magad: friss házi sajtkrém és mascarponepótló

Csináld magad: friss házi sajtkrém és mascarponepótló

A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! – írja bloggerünk. Próbáld ki te is!

Különleges torták és tippek a Tortakirálytól

Különleges torták és tippek a Tortakirálytól

Ő a cukrászok Gordon Ramsay-je, bár tény, hogy nem olyan mocskos a szája, mint a brit szakácsnak. Buddy Valastro látszólag megvalósíthatatlannak tűnő tortákat kelt életre családjával együtt az 1910 óta működő Carlo’s Bakery cukrászatban, és a már...

Ketchup málnalekvárból: így készül a hamburgertorta

Ketchup málnalekvárból: így készül a hamburgertorta

Képzeljetek el a férfiembert, aki az elmúlt másfél évben, hogy ha megkérdeztem tőle, hogy „Mit ennél, drágám?”, 100-ból 99-szer azt válaszolta, hogy hamburgert! Bloggerünk úgy döntött, a születésnapjára is hamburgerrel lepi meg. Hamburgertortával!

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Dinnyés kedvünkben vagyunk ma, mégis csak magában olyan szegényesnek tűnne. Így hát művészkedünk belőle egy isteni finom dinnyesalátát.

Vadhús a menzán. De honnan és minek?

Vadhús a menzán. De honnan és minek?

Egyik hétvégén a kertben bográcsoztunk egy ötvenes borsodi barátunkkal, aki ...

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

A bundás kenyér mindig adu ász felénk, már számtalan módon el tudom készíteni a család nagy örömére. A legsikeresebb verzió, amikor nem pőrén, csupán a hagyományos formában sütöm, hanem meg is töltöm mindenféle finomsággal.

Pillekönnyű barackos túrós-lepény liszt nélkül

Pillekönnyű barackos túrós-lepény liszt nélkül

Amikor este fáradtan hazaértek, és valami gyors, de büntetlen desszertre vágytok, nézzetek be a hűtőbe, hogy van-e benne túró! Ha van, nyert ügyetek van, mivel némi ízesítéssel egy ilyen szuperkönnyű túrós lepényt készíthettek, sütéssel együtt...

Hova tűnt a vendéglátás a Balatonról?

Hova tűnt a vendéglátás a Balatonról?

A balatoni vendéglátósok kényszerhelyzetben vannak, a profi pincérekből és szakácsokból óriási a hiány, diákokkal próbálják pótolni a helyeket. Legutóbb ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam.

Mit főzzek ma ebédre?

Mit főzzek ma ebédre?

A gyerekek nagy kedvence, bármikor bármennyi jöhet belőle: a pizza. Ha pedig pizza, akkor Jamie híres pizzatésztájából legyen, a feltéteknek pedig csak a fantázia szabhat határt.

Mit főzzek ma ebédre?

Mit főzzek ma ebédre?

Mivel ezen a hétvégén a gyerekek körül forog a világ, ők pedig lángost rendeltek, így lángos lesz ebédre. Nem egészséges, és még csak nem is annyira tápláló, de azért néha a nagyi receptje alapján muszáj enni ilyet is.

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

A péntek és a hétvége a nyaralás kezdetének örömére most a gyerekeké, megígértem nekik, hogy azt kapnak vacsira, amit csak akarnak. Miután a gumicukrot megtagadtam, a palacsintánál kötöttek ki. Huncut módon palacsintatésztából készült...