Palacsinta alaptészta

Palacsinta. Mindenki szereti, de szinte mindenki megjárta már vele. Ha ragad, folyik, nem folyik, túl sûrû, vagy egyszerûen nem lesz finom, kövesd tanácsainkat. Még arra is van tippünk, mi legyen, ha végképp elromlott minden!
Hozzávalók:

• 20 dkg liszt
• 3 dl tej
• kb. 2 dl szódavíz
• 2 egész tojás
• csipetnyi só
• 1/2 dl étolaj
 

Elkészítése:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.

Palacsinta alaptészta

Tippek:

• A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel.

• Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz, akár csak tejjel is készíthetjük.

• Ha a tésztában olaj van, és mégis leragadt egy kissé, papírtörölközővel tisztítsuk ki a sütőt, és csak ezt a részét olajozzuk ki újra.

• Az egyszerű palacsintatésztából könnyen készíthetünk pl. almás palacsintát, ha kis almakockákat keverünk bele, és a szokásosnál vastagabbra sütjük.

• Ha véletlenül mégsem jártál sikerrel, és a nagy igyekezettel készített tésztából csak ragacsos gombócok hajlandók készülni, ne öntsd ki, hanem egy nagy lendülettel öntsd a sütőbe, és süsd meg ál-császármorzsának. Az is finom!

Palacsinta alaptészta

Megosztás sor:
Megosztás
 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Jumbo3 2010-01-31 15:51

Szia! Azt én palacsintatésztám:1 liter tej,4 tojás,40 dkg liszt,só,egy deci étolaj.

 

Kb.30 tuti lesz belőle.

Magdanéni 2010-01-31 15:48

Ez után a tojásrántotta jön???...:)

poppy550 2010-01-31 15:41

én nem szoktam méregetni a lisztet, vizet  csak szemre .

de midig sikerül.

Torolt_felhasznalo_144923 2010-01-31 15:38

Jesszus, akkor kanalazgathatnék egy fél napig.:D

tücsök78 2010-01-31 15:29

:D:D:DÉn vizuális vagyok, és most éppen elképzeltem, amint az összeragadt gombócokat nagy lendülettel beleöntöm a sütőbe... csak úgy???:D:D:D

crna 2010-01-31 15:10

Amennyiben normál méretű palacsintasütőd van és a vékony palacsintákat szeretitek, kb. 20 db palacsinta lesz a 20 dkg lisztből.

 

Nagymamám is mindig így számolt gyerekkoromban - annyi kanál lisztből készítette a tésztát, ahány darab palacsintát sütni szeretett volna.

Mariann01 2010-01-31 15:05

Ok, ez nagyon jó ötlet, és praktikus tanácsokat is adtatok!!:) azért lenne egy kérdésem még, ebből az adagból kb. mennyi palacsinta jön ki.. (csak azért kérdem, mert nálunk mindenki nagyon szereti a palacsintát, és ez a mennyiség egy kissé kevésnek tűnik 4 főre.. Előre is köszi a gyors választ! M.

N?k Lapja Café 2010-01-31 15:05

Palacsinta. Mindenki szereti, de szinte mindenki megjárta már vele. Ha ragad, folyik, nem folyik, túl sűrű, vagy egyszerűen nem lesz finom, kövesd tanácsainkat. Még arra is van tippünk, mi legyen, ha végképp elromlott minden!

Tovább a cikkre...