Palacsinta alaptészta

Palacsinta. Mindenki szereti, de szinte mindenki megjárta már vele. Ha ragad, folyik, nem folyik, túl sűrű, vagy egyszerűen nem lesz finom, kövesd tanácsainkat.

Hozzávalók:

• 20 dkg liszt
• 3 dl tej
• kb. 2 dl szódavíz
• 2 egész tojás
• csipetnyi só
• 1/2 dl étolaj
 

Elkészítése:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.

Palacsinta alaptészta


Tippek:

• A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel.

• Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz, akár csak tejjel is készíthetjük.

• Ha a tésztában olaj van, és mégis leragadt egy kissé, papírtörölközővel tisztítsuk ki a sütőt, és csak ezt a részét olajozzuk ki újra.

• Az egyszerű palacsintatésztából könnyen készíthetünk pl. almás palacsintát, ha kis almakockákat keverünk bele, és a szokásosnál vastagabbra sütjük.

• Ha véletlenül mégsem jártál sikerrel, és a nagy igyekezettel készített tésztából csak ragacsos gombócok hajlandók készülni, ne öntsd ki, hanem egy nagy lendülettel öntsd a sütőbe, és süsd meg ál-császármorzsának. Az is finom!

Palacsinta alaptészta

A NLCafé legjobb palacsinta receptjei:

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

varrólány 2013-09-08 19:35

Íly módon még nem olvastam, de majd kipróbálom.

Ceasar 2013-09-08 17:19

Ez pontz ugyanaz a recept, csak dupla adag...:DDDD

k.e. 2012-10-19 12:14

Én pont ezt a receptet használom, és mindig nagyon fincsi lesz a palacsinta. Annyi, ha mind a 4-en otthon vagyunk, akkor dupla adagot sütök.

Reset 2012-09-30 14:37

Nem tudom, hogy van, de csak én csinálom cukorral a palacsintát?

zs58 2012-09-24 20:41

Az én palacsintatésztám, kb 5-6 kanál liszt,(púpozott ) 1 tojás, pici só,cukor, annyi tej, amennyi szem szerint is szükséges, nem túl híg, nem túl sűrű, és a palacsintasütőt és margarinnal kenem ki. Még az ize is
jobb, mintha olajjal kenném ki. De kinek a pap, kinek a papné.

nagyeszter 2012-02-01 13:07

köszönöm szépen, hétvégén ismét nekirugaszkodom és referálok, hogy mit sikerült alkotnom.

molly49 2012-02-01 12:56

Én így szoktam készíteni:

 

2 egész tojás

1 teáskanál olíva olaj

őrölt bors

1-2 mokkás kanál só

csokor apróra vágott petrezselyem zöld

 

ezeket jól összekeverem

 

hozzákeverek annyi grízt, hogy nagyon lágy állagú masszát kapjak 

 

hagyom állni legalláb fél órát, addig magába szívja a gríz a nedvességet és meglátod, hogy pici grízt keverj-e még hozzá.

 

A masszának lágynak kell maradni, mert különben nem tud főzés közben szépen duzzadni a gríz benne.

 

Ha sok grízt teszel hozzá akkor szkafander horpasztó lesz:D

 

Ha keveset szétmállik ezért, ha bizonytalan vagy a masszából 1 kiskanállal tegyél a fővő levesbe, akkor el tudod dönteni, hogy gríz kell-e hozzá?

 

Csak azért írtam le ilyen részletesen, mert én is átestem ezen a tanulási próbán ;)