Nutellás bejgli

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A hagyományos és az új találkozása ez a bejgli, amelynek rejtekébõl ott kukucskál a finom mogyorókrém. Ahogy nagyanyáink biztosan nem ették. Újíts, és kápráztasd el az idõsebb nemzedéket a fiatal variációval.
2003. 11. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Tészta recept 3 rúdhoz:


• 50 dkg liszt
• 5 dkg porcukor
• 22 dkg margarin
• 1 kávéskanál só
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 db tojás sárgája
• 2 dkg élesztő
• 13-14 dkg hideg tej


Töltelék anyagai:

• kb. 12-15 dkg darált háztartási keksz
• kb. 25-30 dkg őrölt pörkölt mogyoró
• kb. 45-50 dkg Nutella


Tészta készítése:

A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojássárgáját. A többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, ha a tészta rögösre áll össze, a tejet két részletben hozzágyúrjuk. A készre gyúrt tészta akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy. A tésztát három részre osztjuk, gömbölyítjük, hűtőben letakarva pihentetjük.


Töltelék készítése:

A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverünk.


Bejgli összeállítása:

A három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtunk. A 30 dkg tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtjuk, a hosszabbik oldalról pedig feltekerjük. 1 egész és 2 tojássárga elegyével vékonyan megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk. A száraz tojásrétegre újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan (1-1,5 óráig) kelesztjük a tésztát.

Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek először forró (220°C-os), majd ha szép barna kérge van kicsit lehűtött (200°C-os) sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

Olvass tovább

Hozzászólások
Nutellás bejgli