Gasztro

Pórékrémleves márványsajttal és pikáns tejfölös csirkesaláta

Mai menüajánlatunk pórékrémleves márványsajttal és pikáns tejfölös csirkesaláta.



Pórékrémleves márványsajttal





Hozzávalók

• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 nagy fej hagyma
• 1 szál póréhagyma
• 1 evőkanál liszt
• 8 dl zöldség- vagy húsleves (leveskockából)
• 3 evőkanál száraz fehér bor
• 5 dkg márványsajt
• 1,5 dl tej (2,8 %-os)
• só, bors


Elkészítése

Melegítsük fel egy teflonedényben az olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát és a karikákra vágott pórét, fedő alatt pároljuk, míg meg nem puhul. Majd szórjuk bele a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd vegyük le a tűzről, fokozatosan engedjük fel a levessel és a borral, fűszerezzük. Kis lángra téve forraljuk 2-3 percig.

Öntsük az egészet a mixerbe, pürésítsük, utána öntsük vissza az edénybe, és adjuk hozzá a sajtot és a tejet. Folytonos keveréssel lassú tűzön felmelegítjük, míg fel nem olvad. Fűszerezzük.



Pikáns tejfölös csirkesaláta





Hozzávalók (6 személyre)


• 90 dkg csirkehús
• 4 citrom leve
• 1 uborka
• 12 retek
• 2 dl tejföl
• 2 ek. almaecet
• 1 ek. apróra vágott kapor
• 2 ek. apróra vágott snidling
• színes bors, őrölt bors, só


Elkészítése

A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top