Gasztro

Kókuszos csirke és ízes bukta

Mai, különleges menüajánlatunk kókuszos csirke és ízes bukta.



Kókuszos csirke





Hozzávalók:

• 40 dkg csirkemellfilé,
• 1 zöldalma,
• csipetnyi sáfrány,
• 1 evőkanál citromlé,
• 1,5 dl joghurt,
• 1 kávéskanál őrölt gyömbér,
• 4 evőkanál apróra vágott korianderlevél,
• 2 evőkanál kókuszreszelék,
• 1 szál újhagyma,
• 1 gerezd fokhagyma,
• Knorr Delikát Szárnyas Fűszervarázs, vaj, őrölt bors, só.


Elkészítése


Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A sáfrányt a citromlébe áztatjuk.
A joghurtot, a gyömbért, az almát, 3 evőkanál koriandert, a kókuszreszelék felét, csipetnyi sót és borsot összekeverünk, és tálalásig hűtőbe teszünk. 4 négyzet alakú alufóliát vajjal kikenünk. A húst a Delikát Szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk, majd felkockázzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban összekeverjük a hagymakarikákat, a citromlébe áztatott sáfrányt, a zúzott fokhagymát, a maradék koriandert és a kókuszreszeléket. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A keveréket elosztjuk a fóliákon, és hermetikusan lezárjuk a csomagokat. Barbecue-sütőn 25 percig sütjük. Amikor kész, a fóliákat kinyitjuk, és tányérokra tesszük, de nem vesszük le a fóliáról. A mártást külön kínáljuk mellé.



Ízes bukta

Hozzávalók

A tésztához





• 600 g liszt
• 25 g élesztő
• 3,5 dl tej
• 2 db tojássárgája
• 80 g vaj
• 50 g porcukor
• só

• a tészta nyújtásához: 100 g liszt
• a sütőforma kenéséhez: olaj
• a töltéshez és a tálaláshoz: 300 g gyümölcsíz
• a tésztakenéshez: 1 db tojás
• a tetejére: 20 g porcukor


Elkészítése

A gyümölcsízt felmelegítjük, a sütőformát vékonyan megkenjük olajjal.
A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát, majd kb.
1 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel 8-10 cm-es négyzeteket (vagy, tetszés szerinti méretet) vágunk a kinyújtott tésztából. A felmelegített gyümölcsízből a felvágott tészta szélétől 2 cm-re vékony csíkot spriccelünk, majd a tésztát egyenként feltekerjük, egyik oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1cm-re egymástól az előkészített sütőformába helyezzük. A formába helyezéskor figyeljünk arra, hogy a hajtott szélek alulra kerüljenek. Tetejét megkenjük felvert egész tojással, figyelve arra, hogy az oldalára ne folyjon le. A lemezre helyezett buktákat 15-20 percig utókelesztjük, majd 180 -200 fokos sütőben megsütjük. Amikor megsült, pihentetjük, majd kiszedjük, tálra rendezzük, és porcukorral megszórjuk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top