Gasztro

Zöldség dzsuvecs és gyümölcsös joghurtkocka

Mai menüajánlatunk zöldség dzsuvecs és gyümölcsös joghurtkocka.



Zöldség dzsuvecs

Hozzávalók






• 400 g kelvirág (karfiol)
• 200 g vöröshagyma
• 400 g paradicsom
• 500 g burgonya
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 4 dl tejföl
• 300 g zöldpaprika
• só, őrölt bors, olaj


Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a többit karikára, a zöldpetrezselymet apróra vágjuk. Tűzálló tálat olajjal kikenünk, az előkészített zöldségféléket soronként váltva rétegezzük, sózzuk, borsozzuk, a tejföllel meglocsoljuk. Tetejére mindig tejföl kerüljön. Lefedve, előmelegített sütőben készre sütjük, forrón tálaljuk. Külön adhatunk hozzá ízesített tejfölt.


Gyümölcsös joghurtkocka






Hozzávalók

• 1 négyszögletes piskótalap
• 6 dl joghurt
• 40 dkg vegyes nyári gyümölcs (ribizli, őszibarack, alma)
• 5 evőkanál cukor
• 3 dl tejszín
• 2 dkg zselatinpor



A gyümölcsöket szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd papírtörlôn leszárítjuk. A joghurtot cukorral összekeverjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint egy dl vízben melegítve feloldjuk, majd a tejszínes joghurthoz csorgatjuk, közben folyamatosan keverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöket is. A piskótát egy folpackkal kibélelt tepsibe terítjük, és rákenjük a joghurtos masszát. Hűtőbe tesszük és teljes szilárdulás után kockákra vágva tálaljuk. A kockák tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük.









Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top