Gasztro

Ürüborda kerti grillen sütve, fokhagymás vajjal

Hozzávalók



  • 800 g ürügerinc (4 szelet)

  • 200 g vaj

  • fokhagyma, só, őrölt bors, majoránna

  • grill fűszerkeverék

    Elkészítése


    Az ürüszeleteket a hártyáktól és a vastag faggyúrétegtől megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával bedörzsöljük, kevés olajjal megkenjük, hűtőbe tesszük egy-két órára. Elkészítjük a fokhagymás vajat. A fokhagymát megtisztítjuk és péppé zúzzuk. A vajat kissé hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljon és ekkor hozzákeverjük a péppé zúzott fokhagymát. Sóval ízesítjük, alufóliába csomagolva rúd alakúra formázzuk, és a mélyhűtőbe tesszük, hogy megfagyjon a könnyű szeletelés érdekében.

    A grillben erős parázs fölé helyezzük a “bepácolt” szeleteket és lassan mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki. Ennek megakadályozására időnként kevés olajjal kenegessük meg.
    Tálaláskor friss salátát – esetleg juhtúróval dúsítva -, friss kenyeret adhatunk mellé. A megsült szeleteket a tálra helyezzük és a tetejére tesszük a felszeletelt fokhagymás vajat.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top