Gasztro

Magyaros gombaleves és bélszín Budapest módra

Mai menüajánlatunk magyaros gombaleves, fõételnek bélszín Budapest módra.







Magyaros gombaleves

Hozzávalók



• 500 g gomba
• 50 g vöröshagyma
• 0,5 dl olaj
• 50 g liszt
• 1 cs petrezselyemzöld
• 2 dl tejfel
• só, őrölt bors, fűszerpaprika
• csontlé
• csipetke


Elkészítése:

A vöröshagymát és a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, a gombát szeletekre vagy kisebb kockákra. A finomra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, a zöldpetrezselyemmel és a fűszerpaprikával megszórjuk, összekeverjük és kb. 1,2 liter csontlével felengedjük. Világos rántással berántjuk, kiforraljuk és a végén tejfölt keverve hozzá csipetkével forrón tálaljuk.



Bélszínérmék Budapest módra


Hozzávalók






• 600 g bélszín
• 0,5 dl olaj
• 40 g füstölt szalonna
• 50 g vöröshagyma
• 150 g borjú vagy sertéscsont
• 150 g zöldpaprika
• 100 g paradicsom
• 150 g fejtett friss zöldborsó
• 100 g libamáj vagy szárnyasmáj
• 150 g gomba
• só, őrölt bors, fűszerpaprika


Elkészítése:

A bélszínt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a sütésig hűtőbe tesszük. A füstölt szalonnát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát és a májat kb. 5 x 5 mm-es kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott csontot, felengedjük vízzel és fél órán át pároljuk. A csontokat kiszedve a pörköltalapot finom szűrőn átszűrjük. A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, az előfőzött zöldborsót és a szárnyasmájat, majd az egészet együtt átpirítjuk – lehetőleg csak rázogassuk a serpenyőt és ne keverjük, mert a máj összetörik -, hozzáadjuk az átszűrt pörköltlevet, sózzuk és összeforraljuk az anyagokat. Amíg a ragu forr, a felszeletelt bélszínt felforrósított zsiradékban félangolosra sütjük. A megsütött szeleteket előmelegített tálra rendezzük és a raguval átvonjuk. Körete párolt rizs és bő zsírban sült hasábburgonya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top