Gasztro

Tippek a hússütéshez







  • A vastagabb hússzeleteket, a csontos húsokat (sertéskaraj, csirkecomb) először kevés forró zsiradékban süssük, majd mérsékeltebb lángon folytassuk, hogy átsüljön.


  • Figyelni kell a zsiradék hőfokára, mert ha túlhevítjük, a beletett hús hamar megég (a zsír is), ha viszont nem elég forró, a hússzelet kiadja értékes nedveit, elázik.


  • Megtudhatjuk, hogy a zsiradék megfelelő hőfokú-e, ha egy kevés morzsát dobunk bele. Ha a morzsa körül habzik a zsiradék, megfelelő, de ha leszáll az aljára, akkor tovább kell hevíteni.






  • Sütésnél a serpenyőbe ne tegyünk különböző húsokat (sertés, hal, máj), mert így a jellegzetes aromák elvesznek. Ne rakjunk bele egyszerre túl sokat, mert a zsiradék hirtelen lehűl, így a hús rostjait nem húzza össze. Ha újabb szeleteket teszünk a zsiradékba, előbb melegítsük vissza a megfelelő hőfokra.


  • A szárnyasokat sütés után kb. negyedóráig meleg helyen pihentessük (nem sütőben), mert így könnyebben darabolhatjuk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top