Gasztro

Kelbimbókrémleves mandulaforgáccsal

A mandula teszi különlegesen pikánssá ezt a levest, bár azért a kelbimbónak is van némi szerepe! Igazi ínyencség...





Hozzávalók

• 750 g kelbimbó
• 3/4 l marhahúsleves
• 200 g tejszín
• 1/2 l tej
• 80 g zabpehely
• 2 ek. mandulaforgács
• só, fehér bors, szerecsendió


Elkészítése

A kelbimbót tisztítsuk és mossuk meg, néhány friss levelet tegyünk félre a díszítéshez. A kelbimbó torzsáját kereszt alakban vagdossuk be, így egyenletesen puhára fő. A kelbimbót tegyük a forró húslevesbe, majd kb. 20 perc alatt, nyitott fazékban főzzük puhára. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a kelbimbót pépesítsük a levessel, és öntsük hozzá a tejszín felét.

A zabpelyhet keverjük össze a hideg tejjel, majd adjuk a leveshez. Rövid ideig forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A mandulaforgácsot zsiradék nélkül pirítsuk meg egy serpenyőben. A maradék tejszínt verjük fel (ne túl keményre). A forró levest merjük csészékbe, díszítsük a tejszínnel, a mandulaforgácsokkal és kelbimbólevelekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top