Gasztro

Epres szívtorta





Hozzávalók

• 1 csomag vajas tészta (50 dkg)

a töltelékhez:
• 40 dkg eper
• 2,5 dl vaníliakrém
• 6 ek. piros színű tortazselé
• 4 babapiskóta


Elkészítése:

Szív alakú vagy bármilyen díszesebb tortaformát kibélelünk a tésztával, és megsütjük. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A tortalap aljára kenjük a vaníliás krémet, az eperszeletekkel úgy megrakjuk, hogy kissé fedjék egymást. A zselét előírás szerint elkészítjük, az eprek tetejét bevonjuk vele, és hűtőben dermedésig hűtjük. Babapiskóta darabkákkal díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top