Gasztro

Cseresznyével töltött táskák

Hozzávalók (6 személyre)





• 25 dkg liszt
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tej
• csipetnyi só
• 1 tojás
• 1 ek. cukor
• 10 dkg vaj

a töltelékhez:
• 50 dkg cseresznye
• 3 ek. cukor
• 1 kk. őrölt fahéj

a kenéshez:
• 1 tojás


Elkészítése:

A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva két órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére egy kanál cseresznyét teszünk. Vizes kézzel kettéhajtjuk, a széleiket lenyomkodjuk, és kívül a felvert tojással mindet megkenjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top