Gasztro

Cseresznyés puding

Búzadarás finomság, fõzve-sütve cseresznyével. Csak meg ne edd egyedül!





Hozzávalók (6 személyre)

• 5 dl tej
• 10 dkg búzadara
• 2 tojás

a töltelékhez:
• 30 dkg cseresznye
• 2 dl víz
• 12,5 dkg cukor


Elkészítése:

A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. A krémet kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben, készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Körben cseresznyeszemekkel díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top