Gasztro

Befõzésrõl percek alatt

Mindegy, hogy édes vagy savanykás, szilárd vagy lágy, hazai vagy egzotikus – a saját készítésû lekvárokban a kis gyümölcs is naggyá lesz.

Akkor is, ha nem rendelkezünk nagy gyakorlattal. Hiszen az ínycsiklandozó receptekből és a garantált sikert hozó Dr. Oetker befőzőszerekből a saját készítésű lekvár csakis egyféle lehet: mennyeien finom.






Dr. Oetker befőzőszerek – lekvár gyorsan és finoman

A Dr. Oetker zselírozó anyagokkal percek alatt bármilyen gyümölcsből kiváló minőségű lekvár, dzsem és zselé készíthető. A termékek gyümölcspektint tartalmaznak, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez a természetes alapanyag hagyományos lekvárkészítés esetén órákig tartó főzés során fő ki a gyümölcsből. A Dr. Oetker termékek a hosszadalmas főzést 1-3 percre rövidítik. A gyümölcsök rostjai ezáltal nem főnek szét, nagyobb darabokban maradnak meg, megőrizve az értékes vitaminokat.






Klasszikusan édes – Dr. Oetker Zseléfix 1:1

Hagyományosan édes lekvárok elkészítéséhez javasolt zselírozó anyag, mellyel 1000 g gyümölcs dolgozható fel 1150 g cukor hozzáadásával. Az édes ízt a majdnem azonos mennyiségű gyümölcs és cukor biztosítja. A termék tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag természetes összetevőkből áll.








Gyümölcsös és cukortakarékos – Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1

Cukortakarékos zselírozó anyag, melynél 1250 g gyümölcs mellé csupán 500 g cukor szükséges. Ezáltal a gyümölcs – cukor arány kb. 2:1, így az elkészített lekvárok kevéssé lesznek édesek. A magasabb gyümölcstartalom miatt jobban érvényesül bennük a gyümölcsök eredeti íze.






A leggyümölcsösebb – Dr. Oetker Zseléfix Szuper 3:1


A különösen cukortakarékos terméknél csak 350 g cukor kell 1250 g gyümölcs mellé. A gyümölcs – cukor arány kb. 3:1, az elkészített lekvár ezáltal különösen magas gyümölcstartalmú lesz. A termék egyedülálló tulajdonsága, hogy cukor helyett fruktóz (gyümölcscukor), illetve édesítőszerek felhasználásával is készíthetők alacsonyabb energiatartalmú lekvárok tudatosan táplálkozók, fogyókúrázók részére.






A kényelmes megoldás – Dr. Oetker Zselírozócukor Speciál 2:1


Az 500 g-os zselírozó cukor optimális arányban tartalmazza a befőzéshez szükséges zselírozó anyagot és cukrot. Mindössze 1250 g gyümölcs hozzáadását igényli, felhasználásával intenzív gyümölcsös ízű lekvárt kapunk.
Helyette minden esetben használhatunk Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1-et is 500 g cukor hozzáadásával és viszont.











Nagy hatású kis szakértők – Citromsav, Tartósítószer


A Dr. Oetker Citromsav segíti a lekvárok szilárdulási folyamatát és telt gyümölcsízt eredményez.
A Dr. Oetker Tartósítószer az eltett gyümölcsöket és zöldségeket hosszabb ideig fogyaszthatóvá teszi.



Friss zöldségekből finom savanyút – Dr. Oetker Savanyúságtartósítók










5 liter savanyúság elkészítéséhez elegendő tartósító fűszerkeverékek. A tasak tartalmán kívül a savanyúságok eltevéséhez mindössze víz, ecet és némi cukor hozzáadása szükséges. A klasszikus kapros íz mellett a pikáns ízek kedvelőinek készült a csípős változat, melynek karakteres aromáját a legfinomabb chilipor adja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top