Gasztro

Hol a leves helye?

A kínaiaknál a második fogás a leves, hogy a fõétel elfogyasztása után "a gyomor üres réseit kitölthesse". Az európaiak másként gondolkodnak errõl.





Európai szokások

Nálunk általában levessel kezdődik az étkezés. Többfogásos menü esetén második is lehet, ha hideg előétel – sajttál, vegyes ízelítő, hideg hús, hideg hal stb. – előzi meg. A meleg előételeket – rántott sajtot, velőt, gombát stb. – mindig leves után fogyasztjuk.







Gyomorbalzsam

 
A levesek fontos szerepet töltenek be táplálkozásunkban. Fokozzák a gyomornedvek képződését, és előkészítik a terepet a következő, nehezebb fogások számára. Persze más feladatuk is lehet. A fogyókúrázók például egyenek bőségesen könnyű leveseket, azzal töltsék meg a gyomrukat.

Általános szabály, hogy könnyű levesek után laktató főételt tálaljunk, míg egy kiadós leves után ne túl megterhelő étel következzen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top