Gasztro

Meggyfelfújt

Ez a meggyfelfújt lehet akár cseresznyefelfújt is! A lényeg, hogy a kis hullámok felfújják!





Hozzávalók:

• 5 szikkadt zsömle
• 3 tojás
• 1/4 l tej
• 6 evőkanál cukor
• 1/2 kg meggy (vagy cseresznye)
• 1 cs. vaníliáscukor
• 10 dkg vaj vagy margarin


Elkészítése

A zsemlét kis kockákra vágjuk. A tejet, a tojások sárgáját és 5 evőkanál cukrot összekeverünk, a zsömlére öntjük, és állni hagyjuk. A meggyet (cseresznyét) kimagozzuk. Egy edényt kivajazunk, a zsömlét és a meggyet (cseresznyét) rétegezve belerakjuk, vajjal megszórjuk (darabokra vágjuk a vajat, és soronkét tesszük bele, mindig más helyre, szétszórva). A 3 tojás fehérjéből 1 evőkanál cukorral habot verünk, és ezt a tetejére simítjuk. Folpackkal (tűvel kiszúrkáljuk) letakarjuk a jénai tálat, majd 600 (500) W-on 8 (9) percig sütjük a mikrohullámú sütőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top