Gasztro

Drezdai diós





Hozzávalók:

• 7 dkg margarin
• 15 dkg zabpehely
• 2 dl tej
• 15 dkg dióbél
• 5 dkg csokoládé
• 12 dkg cukor
• 5 tojás
• 1 mokkáskanál sütőpor


Elkészítése:

A diót daráljuk meg, a csokoládét reszeljük le, ha kemény a margarin, a mikróban puhítsuk meg (kb. 1 percig kell melegíteni). A tojásfehérjékből készítsünk kemény habot, keverjük bele a cukrot. A tojássárgáját keverjük ki a margarinnal, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd a többi hozzávalót. Alaposan, egyenletesen keverjük ki a tésztát. Töltsük margarinnal kikent formába, majd takarás nélkül 12 percig süssük a mikróban 500W-on. Az elkészült süteményt 5-10 percig pihentessük a mikróban. Tálalás előtt a süteményt borítsuk ki a formából és porcukorral vagy csokireszelékkel hintsük meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top