Gasztro

Húsos rántott palacsinta

Maradt egy kis pörkölt? Finoman illatozó húsos palacsinta lehet belõle. Gondoltad volna, hogy egy ilyen ínyencfalattal még spórolhatsz is?





Hozzávalók


  • 10 db palacsintához
  • 2 db tojás
  • 180 g liszt
  • 2.5 dl tej vagy szódavíz
  • 1 dl étolaj


  • A töltelékhez
  • 1 dl tejföl
  • 300 g maradék sertéspörkölt
    (bármilyen maradék sült vagy párolt hús)
  • fűszerek ízlés szerint

    A bundázáshoz
  • 50 g liszt
  • 2 db tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj


    Elkészítése

    A lisztet a tojással, kevés sóval és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük. Palacsintasütőben kevés forró olajban vagy teflonserpenyőben, közepes merőkanálnyi masszát szétfolyatunk és mindkét oldalát világosra sütjük. A maradék húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Idénysalátát adhatunk mellé.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top