Gasztro

Tudomány a konyhádban

Naponta fõzöl vagy csak elvétve tévedsz a konyha tájékára? Mindegy! A lényeg, hogy a megfelelõ eszközöket válaszd, ha fakanalat ragadsz! Ismerd meg Tefal edények titkos receptjét!

Tudtad, hogy az egészség nem a hozzávalóknál kezdődik? Nem ám! A megfelelő eszközök legalább ugyanolyan lényegesek! Lássuk, milyen az egészséges edények receptje!


Az alap: a tapadásgátló bevonat





A Tefal 1956-ban „főzte ki” boszorkánykonyhájában az első tapadásgátló bevonatú serpenyőt, a mai szuperedények ősét. Az újítás valóságos forradalom azóta is konyhánk számára: számos előnye között elsősorban zsírmentes, egészséges sütést tesz lehetővé. A fejlődés nem áll meg. Az Inicia edények például kívül is ilyen bevonatot kaptak: így a tisztításuk is gyerekjáték.






A helyszín: bárhol!

Hol főzöl? Gáz-, halogén-, kerámia-, zománc-, villany-, esetleg indukciós tűzhelyen? Ezentúl ez sem okozhat fejtörést. A Tefal egyik újdonságát, a Privilige-et ugyanis minden hőforráson alkalmazhatod, az indukciós tűzhelyet is beleértve.













 
A mesterszakácsoknak ez nem is kérdéses: a sütés akkor kezdődik, amikor a serpenyő elérte a megfelelő hőfokot. De mihez kezdjenek azok, akiknek ezt nem olyan egyszerű megállapítani? Vessék be a Tefal szabadalmaztatott fegyverét!






az edény belsejében lévő piros felületen található hőindikátor, amely egy finom rajzolatként jelenik meg. Amint az edényt elkezdjük melegíteni, a finom rajzolat halványulni kezd. Amikor a serpenyő elérte az optimális hőfokot, a rajzolat eltűnik és a hőérzékelő pont teljesen pirossá válik. Megkezdhetjük a sütést.






A fűszerezés: némi praktikus szépség


Mit ér a csúcstechnika, ha nem szereted az edényt kézbe venni vagy rá se bírsz nézni? A Tefal új edényei ezért nemcsak hasznosak, hanem vonzóak, divatosa, szemet gyönyörködtetőek is. Az Ambiance edények például akár konyhád díszeként is megállnák a helyüket. De ne csak erre használd őket…

További hasznos tippekért és háztartási furfangokért kattints ide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top