Gasztro

Rizses pulykasaláta sárgadinnyével

A húsok és a gyümölcsök íze nagyon jól illik egymáshoz. Egy látszatra közönséges és olykor kissé unalmas "rizses húst" igazán remekül feldobhatunk aromás gyümölcsökkel, dinnyével, naranccsal, grépfrúttal, és jól lehûtve kitûnõ vacsoraként tálalhatjuk.











Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 30 perc
Olcsó
Hozzávalók:

• 20 dkg hosszú szemű rizs
• 50 dkg pulykamellfilé
• 1-1 narancs, grépfrút és sárgadinnye
• 2 evőkanál kókuszreszelék
• szárnyas fűszerkeverék

a szószhoz:


• 1-1 evőkanál borcet és fehér rum
• 1 kávéskanál mustár
• 6 evőkanál olaj
• Tabasco szósz
• őrölt bors
• só





Elkészítés:


A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst szárnyas fűszerkeverékkel ízesített vízben megfőzzük. Amikor kész, kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és Tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk.


Jó tudni!

Tabasco szószt szupermarketekben kaphatunk, kis üvegekben. 






További receptek a Fakanál augusztusi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top