Pikáns grillezett hal

A Fakanál receptje

A parázson sült halak nagy elõnye, hogy nagyon hamar elkészülnek. Különleges ízüket attól nyerik, hogy sütés elõtt marináljuk, azaz fûszeres, ízes mártásokban pácoljuk, érleljük. Ha megfelelõen elõkészítettünk mindent, a sütés maga csak pár percet vesz igénybe.
Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 10 perc
Pihentetés: 2 óra
Drága
Hozzávalók:

• 8 tonhalfilé (7 dkg-osak);

a marináláshoz:

• 2 fej vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 3 szem bors,
• 1 kis csípős pirospaprika,
• Knorr Delikát Grill Fűszervarázs,
• 2 dl fehérbor,
• 2 citrom leve;

a szószhoz:


• 2 dl paradicsomlé,
• 2-2 evőkanál kapribogyó és
• apróra vágott petrezselyem, őrölt bors, só.

A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait meg ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a Delikát Grill fűszerkeverékkel megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütőn sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.


További grill-receptek a júliusi Fakanál magazinban.
Megosztás
 
Ajánlott oldalak: Hal, Grill, Halétel, Halpedikűr

Hozzászólások

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás