Gasztro

Répás-parajos töltött halfilé





Hozzávalók

• 800 g tengeri halfilé
• 150 g sárgarépa
• 150 g paraj
• 0,5 dl olaj
• só


Elkészítése

A halat szobahőmérsékleten felengedjük, és besózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Enyhén sós vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk, és a leveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd konyharuhán leszárítjuk. A halszeleteket a parajlevéllel beterítjük, és a lecsepegtetett sárgarépát ráhalmozzuk, majd feltekerjük, végül olajozott alufóliába csomagoljuk. Enyhén sós vízben 5-6 perc alatt megpároljuk, szűrőkanállal kiemeljük. Főzőlevével, a májjal töltött töknél leírtak alapján készíthetünk kapros, tárkonyos vagy kapribogyós mártást. Tálaláskor a megpárolt és pihentetett halat ferdén felszeletelve tányérra rakjuk, és a mártással leöntjük. Petrezselymes újburgonyát adjunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top