Gasztro

Cukkini hagymával és karfiollal

Akárcsak a lekvárfõzésnél, a gyümölcsökbôl, a zöldségekbôl is komponálhatunk szokatlan, eredeti és pikáns savanyúságot húsételeink mellé. A cukkini hagymával és karfiollal nemcsak finom, de olyan mutatós, hogy akár ajándékba is adhatjuk majd, ha eljön a tél.

Hozzávalók






• 3 kg apró cukkini
• 1 kg lilahagyma
• 1 kis fej karfiol
• 1 l fehérborecet
• 20-20 dkg só és cukor
• 2-2 mokkáskanál kurkuma és mustármag
• 4 evőkanál koriander
• 4 gerezd fokhagyma


A megmosott cukkinikat felkarikázzuk, 3 evőkanál sóval átforgatjuk, 24 órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd vízzel leöblítjük,
és jól lecsöpögtetjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő vízben 10 percig előfőzzük.
A hagymákat felkarikázzuk. A borecetet a maradék sóval, a cukorral, a kurkumával 5 percig forraljuk, majd beleadjuk a hagymát, a cukkinit, a karfiolt és a fokhagymát. Levesszük a tűzről, és félretesszük. Egy óra múlva újra felforraljuk, és levével együtt üvegekbe töltjük, majd lezárjuk. 4 hét múlva fogyasztható.






További savanyúságreceptek a júniusi
Fakanál magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top