Gasztro

Narancsban tálalt halmajonéz





Hozzávalók

• 500 g tengeri halhús
• 4 db nagyobb narancs
• 120 g majonéz
• 40 g ketchup
• 4 db fürjtojás
• 3 cl Worcester
• só, őrölt fehér bors, cayenne-i bors


Elkészítése

Az előre besózott halhúst kevés folyadékban (víz, száraz fehérbor) megpároljuk. A narancs tetejét 1 centiméter vastagon levágjuk, húsát kivájjuk, majd apró darabokra metéljük. A keletkezett narancslevet a majonézhez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, worcesterrel, cayenne-i borssal, ketchuppal. A mártást elkeverjük, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt halhúst, narancshúst. A halmajonézt összekeverjük és az előkészített narancsokba töltjük. Tetejét elsimítjuk, ízlés szerint díszíthetjük friss zsázsalevéllel, főtt fürjtojás gerezdekkel. Hűtőben jól lehűtjük. Hidegen tálaljuk, pirítóst adjunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top