Gasztro

Tippek – röviden2

Borjúhúshoz

  • A sültekbe ne szúrjunk pecsenyevillával, mert értékes levük kifolyik.
  • A töltött borjúszegyet ne töltsük meg túlságosan, mert sütés közben a töltelék kirepeszti a húst.
  • A sülteket sütés közben gyakran locsolgassuk saját zsírjukkal.
  • A párolással készíthető borjúhúsételeket gyakran ellenőrizzük, mert az erős párolgás következtében könnyen leéghetnek, a folyadékveszteséget folyamatosan pótolni kell.

    Ürühúshoz

  • A frissensütéssel készíthető ürühúsételeket a bélszínnél leírt módon háromféle fokozatban süthetjük meg.
  • Többnyire félangolosra süssük meg az ürühúst, mert ez rózsaszín vágási felületet biztosít a húsnak.
  • A párolást mindig fedővel lefedve, közepes hőmérsékleten végezzük, hogy kialakuljanak a húsra jellemző íz-, illat- és színanyagok.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top