Gasztro

Tûzdelt angolos bélszín zöldséggel

Hozzávalók

  • 800 g lehetőleg bélszín törzs
  • 100 g zsír
  • 60 g füstölt szalonna
  • só, őrölt bors

    Elkészítése

    A kellően előkészített (hártyázott és pácolt) bélszíntörzset a rostokkal párhuzamosan megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal, sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben felhevített zsiradékban minden oldalát megsütjük, majd előmelegített sütőben megsütjük ízlésünknek megfelelően teljesen vagy félig. Ha kész, rövid ideig pihentetjük és éles késsel szeleteljük, előmelegített tálra tálaljuk mellé halmozva a párolt zöldségeket.

    A párolt zöldségeknél személyenként 180 – 200 g-t számítsunk összességében. A zöldségeket tisztítás és darabolás után vajban kevés folyadékkal, alapvetően sóval, de ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszerrel megpároljuk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top