Gasztro

Rakott cukkini

Hozzávalók

  • 600 g darált marhahús
  • 1200 g cukkini
  • 80 g vöröshagyma
  • 80 g zöldpaprika
  • 80 g paradicsom
  • 50 g zsír
  • 1 csomó kapor
  • 2 dl tejföl
  • 150 g rizs
  • 100 g reszelt sajt
  • só, őrölt bors, fokhagyma, fűszerpaprika

    Elkészítése

    A cukkinit megtisztítjuk, belsejét kiszedjük és 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. (Ha a cukkini apró, max. 10-12 cm-es nagyságú, csak meg kell mosni és héjával együtt szeletelhetjük.) A vöröshagymát, a kaprot finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A rizst sós vízben majdnem puhára pároljuk. A felszeletelt cukkinit az olvasztott zsírban sóval, őrölt borssal ízesítve megpároljuk, szűrőre szedve lecsepegtetjük. A zsír másik felében a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, a péppé zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és az egészet lepirítjuk. Egy tűzálló edényt kizsírozunk és az előkészített anyagokat rétegezzük: cukkini, hús, rizs, paprika, paradicsom, majd a sózott és a kaporral elkevert tejföllel meglocsoljuk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az anyagokból van, figyelve arra, hogy a tetejére cukkini kerüljön, amelyet megszórunk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük. Külön adhatunk hozzá fokhagymás vagy kapros tejfölt.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top