Gasztro

Marhapörkölt tarhonyával

Hozzávalók

  • 700 g marhalábszár

  • 400 g vöröshagyma

  • 70 g zsír

  • 30 g fűszerpaprika

  • 150 g paradicsom

  • 200 g zöldpaprika

  • köménymag, só, fokhagyma

    Elkészítése

    Elkészítjük a pörköltalapot. Amíg zsírjára visszapirul, a marhalábszárat megmossuk, egyenletes kockákra vágjuk és a pörköltalaphoz adva sózzuk – ha a leve elpárolgott, kevés folyadékot hozzáadva majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát, ha szükséges utána ízesítjük és fedő alatt befejezzük a párolását. Köretként tarhonyát vagy sós burgonyát adhatunk hozzá.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top