Gasztro

Bélszínérmék magyarosan

Hozzávalók

  • 600 g bélszín
  • 50 g zsír
  • 120 g vöröshagyma
  • 100 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 1000 g burgonya
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • só, fűszerpaprika, őrölt bors, fokhagyma

    Elkészítése

    A pácolt bélszínt kis szeletekre /50-60 g/ vágjuk, sózzuk, borsozzuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A burgonyát héjastól megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A vöröshagymát és a zöldpetrezselymet finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük, lehűtjük, meghámozzuk és kb. 5 mm vastagra szeleteljük.

    A finomra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménymaggal. Felengedjük csontlével vagy vízzel, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, és fedő alatt megpároljuk. Serpenyőben a zsír másik felét felhevítjük és az előkészített bélszínszeleteket megsütjük. A megsütött szeleteket a zsírból kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradó zsírban a felszeletelt burgonya mindkét oldalát megpirítjuk, sózzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, hozzáadjuk a bélszínt, a lecsót. Lazán összekeverjük, felforrósítjuk és paprika-, paradicsomkarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top