Gasztro

Töltött vadkacsa

Hozzávalók

  • 1 db vadkacsa
  • 300 g csirkemáj
  • 250 g darált sertés- vagy szárnyashús
  • 100 g zsír
  • 100 g nyers kolozsvári szalonna
  • 100 g francia csiperke
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • 5 db tojás
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 10 g fűszerpaprika
  • só, őrölt bors, majoránna

    Elkészítése

    A megtisztított kacsát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, hasüregét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majoránnával. Három tojást keményre főzve megtisztítunk, apró kockára vágunk. A csirkemájat felforrósított zsírban megsütjük, a zsírból kivéve szintén kockára vágjuk. A visszamaradó zsírban a darált húst lepirítjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, a finomra vágott zöldpetrezselymet és tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az előkészített, lepirított anyagokat (darált hús, gomba, kemény tojás, csirkemáj) egy tálban lazán összedolgozzuk két egész nyers tojással, sózzuk, borsozzuk. Az összekevert tölteléket a besózott kacsa hasüregébe töltjük, a nyílásokat bevarrjuk vagy hústűvel bezárjuk, lábait összekötjük. Mély tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a felolvasztott zsírral, aláöntjük a fehér bort és lefedve középmeleg sütőben félig megpároljuk. Negyvenperces párolás után a fedőt levéve sűrű locsolgatás mellett magas hőmérsékleten ropogósra sütjük.

    Ha megsült, 10 percet pihentetjük, tálra tesszük, mellé gyümölcsköretet, párolt rizst, bő zsírban sült burgonyát adunk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top