Fotó

Így kerek a világ! – 4 plus size nő a kamerák előtt

"4 Nő 1 eset, vagyis négy plus size nő, akik hasonlóan teltek, hasonlóan jó kedélyűek, hasonlóan imádják azt, amit hivatásul választottak, de mindeközben mások. Ezt a fotósorozatot azért készítettem, hogy megmutassam, egyszerre vagyunk egyformák, és különbözőek is." Erdős Juci fotós kamerája előtt négy plus size nő mutatja meg magát.
Így kerek a világ!

“Bár szinte mindenkivel történnek ugyanolyan dolgok, sokszor ugyanazt tesszük életünk során, mint a többi ember, mégsem vagyunk egyformák. Én is kaptam a kinézetemre negatív megjegyzéseket, mint sokan mások, de ennek köszönhetem, hogy felszívtam magam, és létrehoztam az önbizalom-növelő plus size fotózást, mellyel a hozzám érkező telt hölgyeknek nemcsak fotókat adok, hanem egy új szemléletet, amellyel megláthatják: csak mert mások, attól még értékesek, nők, szép nők.

Amikor megítélünk valakit, vagy véleményt alkotunk róla, jó tudni mindezt, mert másként tudjuk szemlélni a körülöttünk élőket, magunkat és az életet is. Három különböző karakterű hölgy mellett magam is szerepelek a képeken, de hogy miért pont Balázs Andrea színésznőt, Kozma Rita stylist-újságírót és Suri Andi edzőt kaptam lencsevégre, arra csak annyi a válaszom: mert hasonlítunk egymásra, mégis mások vagyunk, s így kerek a világ!”

Így kerek a világ!

Suri Andi vagyok, 30 éves. Ahhoz, hogy megértsék az emberek ezt a paradoxnak tűnő jelenséget, miszerint én túlsúlyos nő létemre idestova nyolc éve edzőként dolgozom, elsősorban engem kell egy kicsit megismerniük. Mondják néha, hogy mindenki születik valamire. Én azt hiszem, hogy a táncra születtem. Szentül hiszem, hogy nem kell mindenkinek egyformán vékonynak, szőkének vagy barnának lennie, és nem szabadna hagyni és asszisztálni ahhoz, hogy az egyik ember köpködje a másikat, pusztán a kinézete miatt.

Szeretném, ha az edzés szó hallatán a molett nőknek nem az önsanyargatás és a iskolai kudarcélmények ugranának be, hanem sokkal inkább egy motiváló, energiát adó dolognak éreznék a sportot. Én abban hiszek, hogy a mozgás, különösen a tánc megtanít élvezni a pillanatokat, hogy a dolgok jó oldalát lássuk, megtanít lazábban venni az életet, megláttatja a szépséget a női testben, és közben egészségesebbé, energikusabbá varázsolja a testet és a lelket egyaránt. Ezen a fotósorozaton keresztül is megmutathatom, hogy az egészséges és energikus női test sem csak egyféle lehet.

Így kerek a világ!

Kozma Rita vagyok, a Plus Size magazin alapító-főszerkesztője, stílustanácsadó és önbizalomtréner. Célom és misszióm: a nőknek és férfiaknak segíteni abban, hogy kívül-belül harmóniába kerülhessenek önmagukkal. Hitem szerint önmagában a külső csak egy részlet belőlünk, amelyhez nélkülözhetetlen a belső világunk is. Mindkét felünk ápolása, gondozása szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A 4 nő 1 eset projektet azért találom izgalmasnak, mert azt mutatja: sokszínűek és mások vagyunk, senki sem ugyanaz. Vessünk véget »az egyféle nő a szép és kívánatos« látszatnak és az általánosításnak. Ezek a fotók jól példázzák ezt. Négy nő szerepel rajtuk, de ha százan lennénk, akkor is mind a 100 nő más lenne. És a világ így izgalmas.

Így kerek a világ!

Balázs Andi vagyok. 39 éves. Nő. Színésznő. 15 éve bújok különböző emberek bőrébe estéről estére, de mégiscsak a saját bőrömet szeretem a legjobban. Néha akaratos vagyok, hisztis, kedves, cicás, bújós, bájos. Pont olyan, mint amilyennek szerintem egy nőnek lennie kell. Boldog vagyok, hogy az lehetek, aki vagyok. Hiszem, hogy minden nő csodálatos és mindenki, aki annak érzi magát. Némelyikünkben azonban erősíteni kell ezt.

Így kerek a világ!
Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Így kerek a világ!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.