Fotó

Word Power: aktfotók hétköznapi emberekről és küzdelmeikről

A #WordPower sorozat a szavak erejével mondja el 15 ember történetét. Erdős Juci fotográfus kameráján keresztül kelnek életre, és állnak elénk kendőzetlenül. Emberek, akik megmutatják számunkra valóságot. Az ő valóságukat. Zárt ajtók, titkok, ki nem mondott szavak, félrefordított fejek. Korunk népbetegségei, sztereotípiák… A résztvevők? Mindennapok hősei, olyan átlagemberek, mint bármelyikünk. Ezért fontos, hogy megértsd: te is érintett lehetsz!

Zsuzsa (40), a projekt megálmodója

A #WordPower projekt szülőanyja, saját meglátása szerint igazi polihisztor. Állandóan újjászülető tűzmadár. Hisz a változás erejében és abban, hogy minden ember saját maga számára rejti önmaga csodáját és gyógyszerét is egyben. A szabadság, szeretet, harmónia megtalálására törekszik, és igyekszik ezt átadni az embereknek. Hisz abban, hogy mindenki egyenlőnek születik. Vallja: aki mást gondol, kicsit sokat képzel magáról! Vagy éppen túl keveset…

Erdős Juci: World Power

 

Adrienn (32), 27 éve vitiligós

A Magyarországon élő vitiligósok nagyköveteként fontosnak tartja, hogy beszéljenek a betegségükről, elfogadtassák azt és eközben ők magukat is megszeressék, de legalábbis,  megbékéljenek a testüket borító foltjaikkal. Szava az ÖNSZERETET Elmondása szerint: anélkül, hogy mi magunk szeressük a saját testünket, másoktól sem várhatjuk ezt el.

Erdős Juci: World Power

 

Kisvirág (50), 4 gyermekes édesanya

Többszörös áttétes rákos beteg. Túl a sugárkezeléseken és a kemoterápia egyharmadán. Nehéz napokat él át, de vállalta a szereplést a sorozatban, önmagát példaként állítva elétek. Ilyen egy igazi HARCOS! Elmondása szerint: soha nem adja fel, és erre buzdít benneteket is!

Erdős Juci: World Power

 

Igor (43), latinamerikai származású személyi edző

Még az előző rendszerben érkezett Magyarországra politikai menekültként. 20 év aktív médiában töltött év után döntött úgy egy éles váltással, hogy személyi edző lesz. Gyermekkorától aktívan sportol. Életfelfogására jellemző, hogy el kell fogadni a másik ember kultúráját, a másságot. Elvárások nélkül, mert akkor fogadnak el minket is a magunk valójában. Pura Vida – Elvárások nélkül harmóniában élni magunkkal.

Erdős Juci: World Power

 

Trudi (28), plus size modell

Elmondása szerint a modellkedéssel a fő célja az, önbizalmának helyrebillentése volt. Sikerült elfogadnia és megszeretni saját magát. Fontosnak tartja, hogy a molett hölgyek is ki merjenek állni, és meg merjék mutatni, hogy egy nő nemcsak akkor lehet szép, ha vékony, hanem pluszkilókkal is lehet az: #különleges.

Erdős Juci: World Power

 

Noémi, 32 éves kismama

3 évvel ezelőtt az élet furcsa fintoraként inzulinrezisztenciát állapítottak meg nála. Pluszkilókat és meddőséget ígérve. Az elkeseredés helyett a másik utat választotta, ennek köszönhetően megváltozott az élete. Életmódot váltott, előnyt kovácsolt az “állapotából”, és kihozta a legtöbbet a helyzetéből. Modellkedni kezdett. Most élete legnagyobb feladatára készül, édesanya lesz.

Erdős Juci: World Power

 

Sam, 24 éves igazi főnix lány

18 évesen komoly depressziós magatartászavart diagnosztizáltak nála. Éveken keresztül járta a szakembereket, hogy legyőzze a betegségeivel járó tüneteket. A gyógyszeres kezelésének közepette döbbent rá, hogy a megoldást önmagában kell keresnie: rájött, hogy ebből a betegségből saját magának kell megtalálnia a kiutat. Borzasztó nagy akaraterőre volt szüksége ahhoz, hogy ma már örömmel mondhassa el, hogy gyógyszerek és orvosok nélkül élhet teljes életet. Fájdalmak és depresszió nélkül. A sorstársainak az üzenete egyszerű: a kiút benned rejtőzik!

Erdős Juci: World Power

 

Ági, 55 éves lady

Két egyetemista gyermek édesanyja. Őt is, mint sok mindenki mást, sokszor “megdobálta” az élet. Többször kezdett újra mindent, éppen ezért élvezi az életének minden napját, megtalálta a helyét és az útját a világban. Elmondása szerint: szeret élni, és köszöni, jól van! 

Erdős Juci: World Power

 

Palkó, kortalan időutazó

Elmondása szerint exhibicionista. Kisgyermek korától túlsúlyos, de ez sosem tántorította el attól, hogy megmutassa azt, hogy ki is ő valójában.  Hitvallása: az egyéniséget nem a kilók számában mérik! Egyéniség, humor, önirónia, nyitottság, kreativitás, extremitás, őrültség, akár túlsúlyosan is! “Én vállalom magam – és te?”

Erdős Juci: World Power

 

Nikolett, 35 éves bátor, törhetetlen hölgy

19 évvel ezelőtt került kerekesszékbe, egy súlyos autóbaleset következtében. Eltört a gerince. Paraplég lett, ami mindkét alsó végtagjának lebénulását jelentette számára.

Elmondása szerint a “TÖRHETELEN” szó azért jellemzi, mert a balesete során, szó szerint kettétört. Annak ellenére, hogy ilyen törés volt az életében tovább tudott lépni, feldolgozta a történteket. Igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a mindennapokból és teljes boldog életet élni. Kerekesszékes tánccsoportban táncol, autót vezet, és van egy gyermeke is. 

Erdős Juci: World Power

 

Kriszti, 40 éves édesanya

Szenvedélye jól láthatóan a tetoválás. 24 éve csináltatta az első “firkáját”.

Minden ábra, ami a testén található, őt magát fejezi ki. Mindegyiknek van jelentése: boldog vagy épp fájó emléket idéz fel. Gyerkőcei, akik szinte már felnőttek, követik a családi hagyományt, és mindannyian tetováltak! 

Erdős Juci: World Power

 

Katta, 40 éves, felnőtt

A látszat néha csal, sosem tudhatod, mi rejlik a mosolya mögött. Mosolygós, vidám, segítőkész, kövér lány. Nagy hibát követsz el, ha elsőre ítélsz róla! Gyászol… Egy elmúlt szerelmet. Mélyen, lassan. Egy anya halálát. Nehezen leadott kilókat. Felnőtten, megannyi fájdalommal, de mindig derűsen. Boldogan újra felfedezve önmagát, a világot, az életet.

Erdős Juci: World Power

 

Sándor, 55 éves nagypapa

Két felnőtt gyermek édesapja. Jelenleg éli gondtalan aranykorát, élvezi az élet apró örömeit, háta mögött a sok jóval és rosszal. Pontosan tudja, mit akar, és aszerint él. Az aktív katonai pálya elhagyása után némi űr keletkezett az életében, de hamar megtalálta a helyét, így azóta is aktívan tölti a mindennapjait. Szabadidejében a néhány éve újból megtalált szenvedélyének, a fotózásnak hódol.

Erdős Juci: World Power

 

Kata, 37 éves mellráktúlélő, nagycsaládos édesanya

2011 márciusa óta tudja magáról, hogy abba a csoportba tartozik, amelyet minden tizedik magyar nővel együtt alkot. Alig múlt 30 éves, amikor megküzdött a mellrákkal, de nemcsak azzal győzte le, hogy a kezdeti prognózissal szemben életben maradt, hanem azzal is, hogy nem sodródva, hanem örömmel él. Férjével olyan családot alkotnak, amelyben szeretetben és biztonságban érezheti magát mind a hét gyermekük. Kislányuk születése idején fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy vissza szeretné adni nőtársainak mindazt az erőt, amit tőlük kapott, amikor szüksége volt rá. Kata üzenete ezzel a szerepvállalással: ismerjétek fel a létezésetek gyönyörűségét!

Erdős Juci: World Power

 

Anikó, 37 éves egyedülálló édesanya

Jó példa arra, hogy az élet nem ér véget akkor sem, ha a egy nőnek gyermekét egyedül kell nevelnie. A tetoválásai keménységet, bátorságot, lázadást, szabadságot nyújtanak a számára –olyan, mintha egy páncél védené. Vidám természet és igyekszik boldog életet élni.

Erdős Juci: World Power

Erdős Juci fotográfus további munkáit megtekintheted Facebook-oldalán.

Erdős Juci: World Power

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.