Fotó

Nyers valóság: nők mutatják meg, milyen a szoptatás elhallgatott része

Talán nem is lehet felkészülni az anyaság fájdalmas, nyers és egyáltalán nem romantikus részére, azokra a pillanatokra, amikor a természetes folyamatok cserbenhagyják a nőt.

Leah DeVun fotós emlékeiben fia születésének körülményei mind a mai napig erősen élnek: kisebb agyvérzése lett, ami miatt azonnal be kellett indítani a szülést. Bár a végére minden jól alakult, a nő nagyon csalódott volt, álmaiban egészen máshogy képzelete a szülést – és máshogy képzelte a szülés utáni hónapokat is. Hamar rájött, nem egy önműködő természetes folyamatról van szó, néha mesterségesen kell beavatkozni. Ezekről a dolgokról – mellszívóról, pumpáról, mellbimbóvédőről – mit sem hallott korábban, fejében az anyaság és a szoptatás is egy idilli, harmonikus állapotként élt. Hamar rájött, hogy ezzel nincs egyedül. 

Megnézem
Összes kép (1)

Munkája során rengeteg nővel találkozik, akik hozzá hasonlóan a maga természetességében vágyják a szülést és az anyaságot, amikor pedig rádöbbennek, hogy “külső” segítségre szorulnak, bűntudatuk van. In the Age of Mechanical Reproduction sorozatának kevésbé romantikus képei ezt az állapotot adják vissza – egyben figyelmeztetnek, hogy nem árt felkészülni a szülés és a táplálás árnyordalaira sem. 

via featureshot 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top