Fotó

Liliána története: pajzsmirigyműtét helyett szülés

Sokan felteszik a kérdést, hogy kik a leghíresebbek, akiket már fotóztam. Mindig azt válaszolom, az újszülöttek. A pár percesek. A születés fotózása az egyik legcsodálatosabb területe a szakmánknak. Kriszti és Szilárd első gyermekének születésénél ott lehettem két évvel ezelőtt. Most ismét telefonhívást kaptam tőlük: az éjjel szülünk, jössz? Még szép, hogy jövök!

Nem aludtam egész éjjel. Készenléti üzemmódba kapcsoltam, és vártam a hívást. A baba nem jött. Gondoltam, majd napközben. Így éjjel háromkor le is feküdtem. 6:00-kor csörög a telefon, a vonal másik végén pedig megszólal egy hang: “Indulhatsz, szülünk! Van egy órád ideérni!” Ami a csoda mögött zajlott, az pedig egy másik csoda: a pár első babája, Noémi meg sem született volna, ha hagyják, hogy az orvos lebeszélje őket. Ugyanis Kriszti ekkor már elmúlt 40 éves. Hála az égnek, a kislány komplikáció nélkül, egészségesen megszületett, és három évre rá már úton volt Liliána.

Bevágódtam egy taxiba, majd izgatottan kérdeztem:

 Tudunk gyorsan menni? Mert szülünk!

– Drágaságom maga babát vár? 

– Nem! – nagyon nevettem

 Doktornő a drága?

 Nem!  ekkor már nagyon röhögtem –, csak fotós vagyok, és ott leszek a nagy pillanatban!

Megérkeztem, beöltöztem. Természetesen hónapokkal előtte egyeztettünk a főorvossal, szülészekkel, nővérekkel. Benne van a pakliban, hogy valaki azt mondja mégis, senki nem teheti be a lábát a szülőszobába. Ez így is van rendjén, ezt el is kell fogadni, és számítottam is erre. Mindennél fontosabb a baba és mama testi épsége, egészsége. Megnyílt előttem az ajtó, de egy másik bezáródott. Elfogadtam. Amikor újra megnyílt, akkor egy ismerős arc mosolygott rám. “Gyere be!” – szólt Blahó Éva szülésznő, aki mindkét baba születésénél ott volt, és nyugalmával, rátermettségével, segítőkészségével, nagy segítség volt Krisztinek és Szilárdnak. Én pedig hálás voltam neki.

Kriszti így emlékszik vissza a történtekre:

“2016. februárjában férjemmel végre elszántuk magunkat arra, hogy a pajzsmirigyemet megműtsék, és akár ki is vegyék. Sajnos az autoimmun betegségem egyik velejárója, hogy értékelhetetlenül túlműködő pajzsmirigyeredményeim voltak éveken keresztül.  A göbök már 3 és 4 cm-nél is nagyobbak lettek. Gyógyszerek sem segítettek. Fél éve le is álltam velük, mert semmi változást nem tapasztaltam. A doktor úr felírta a műtét előkészítéséhez szükséges erős tablettákat, amiket aznap ki is váltottunk. Párommal kicsit elbizonytalanodtunk. Mi van, ha babát várok? Nem gondolnám, de miért is ne várjunk még egy kicsit. 2 hétre rá kiderült, hogy kisbabánk lesz. Pajzsmirigyműtét helyett szülés. Hálásak voltunk Istennek!

A páromnak és nekem október 17-én van a szülinapunk. Második lányunk pedig október 18-ra érkezett. Kell ennél szebb szülinapi ajándék? Liliána, aki 3900 grammal és 52 cm-el született.”

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

 

szülés fotósszemmel

További cikkeink a születés csodájáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.