Fotó

10 megható történet az elmúlt évből, melyekből te is inspirációt meríthetsz

Az év vége közeledtével újra és újra felelevenítjük az általatok és általunk is leginkább kedvelt fotóriportokat. Most következzen tíz megható történet, amit az NLCafén olvashattatok először!

A legmeghatóbb magyar esküvőn jártunk

“Somogyi Péter vagyok, huszonhárom éves, lélegeztetőgépre kötött fekvőbeteg.” Lássuk be, nem ez az a társkereső hirdetés, aminek a legnagyobb sikert jósolnánk. Peti mégis így ismerte meg Katát, és most már össze is házasodtak, az NLCafé pedig ott volt az esküvőjükön. – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Szuperapu: “Azon a hideg éjszakán apa új életet adott nekem” 

“Egy napon, mikor már majdnem nyolc hónapos voltam, egy hajnalban szörnyű pittyegést hallottam a távolból. Apa mintha a karjában tartott volna, de nem éreztem őt. Távoli volt minden. Fáztam. Anya sírt – és akkor ott, azon a hideg éjszakán apa életet adott nekem.” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

“Muszáj ismernem a betűket, mert szeretnék mesét olvasni a kislányomnak esténként!”

“Van abban valami végtelenül megrendítő, amikor szinte írástudatlan felnőtt emberek kitalálják, hogy be kellene fejezni az általános iskolát. Mert jó lenne olvasni a gyereknek, mert jó lenne munkát találni, mert tanulás nélkül nincs élet. Bagon jártunk, ahol a BAGázs Egyesület segítségével ismét csoda született.” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Szegényen, de legalább együtt karácsonyoznak a félárván maradt testvérek

“Nem tudom, ezek a gyerekek hogyan ünneplik a karácsonyt ilyen körülmények között. Kérdezgetem tőlük, mit kérnek a Jézuskától, minek örülnének. Csak mosolyognak, gondolkodnak, aztán érdekes módon elkezdik sorolni, hogy a testvérük mit kér. A nagylányok egymásra mosolyognak, kiderül, mindketten rajzeszközöket szeretnének. A kisöccsük olyan dinót, ami hangot ad. Szonjától megtudom, hogy Brigi babára vágyik, Brigi pedig tudja, hogy a nővére “intelligens gyurmára”. Ha nem is kapják meg, amit szeretnének, legalább ott a tudat, hogy itt, a Földön mindegyiküknek van egy angyalkája, aki figyel rá, akire számíthat.” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Célozd meg a Holdat, még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz

“Az iskola úgy működik, mint egy nagy család, együtt, egymásért vannak, a közös munkában pedig nemcsak a pedagógusok, a szülők, az önkormányzat és a diákok vesznek részt, de még az idősek otthonának lakói is: ha kell, főznek a gyerekekre, vagy egy-egy sportversenyen együtt futnak velük.” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Mindegyik babáért egyformán kell küzdeni 

Áron esete valóban emlékezetes. Az ő születése vetélésnek számított, annak is kommunikáltuk a szülők felé, annyira korán született, és olyan hirtelen. Súlyos terhességi toxémia állt a háttérben, az anyuka élete is veszélyben volt. Emlékszem, amikor megláttam, az volt az első gondolatom, hogy úristen, mit fogok én ezzel a babával kezdeni? Aztán láttam, hogy jól dobog a kis szíve, és azt mondtam, “Lányok, nincs mese, muszáj küzdenünk érte!” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

“A házak legóból lennének és gyerekek építenék őket” – a magyar gyerekek ilyen világról álmodnak

“Az emberek többet ölnek, mint az állatok. Ezen biztosan változtatnék. Az állatok csak olyankor ölnek, amikor éhesek, de a felnőttek ehetnének mást is.” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

“A lányom az egyetlen, ami miatt sajnálom a vakságot. Őt nagyon megnézném!”

“Mindig is úgy gondoltam, hogy egyszer apa leszek. Négy év telt el, mire Kitti megszülethetett. Császármetszés volt, anyukám vágta el a köldökzsinórt, és rögtön utána megkaptam őt. Együtt sírtunk, pár órán keresztül le se tettem. Azóta tart a szerelem. Ha sírt, ha valami fájt neki, mindig nálam nyugodott meg. Fürdetni sokáig nem mertem…” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ilyen volt Nándi, a Down-szindrómás kisfiú első éve az iskolában

10 megható történet az elmúlt évből, melyekből te is inspirációt meríthetsz

“Nemrég fedezte fel Nándi, hogy nemcsak az olvasókönyvében leírt mondatokat tudja elolvasni, hanem a többi mesekönyvet is – mondja nevetve az édesanyja, dr. Kupay Márti. – Látnotok kellett volna azt a csodálkozást és örömöt, büszkeséget, amit érzett, amikor egy törpékről szóló mesekönyvbe bele tudott olvasni!” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

“Bárkit el lehet verni” – Burányi Flóra, aki ötszázaléknyi látásnak is örülni tudott

Még csak huszonöt éves, de már tizenhat éve dzsúdózik. Legjobb eredménye egy Európa-bajnoki bronzérem. Gyerekkorában az edzők kapkodtak érte, több sportágban is tehetséges volt. “Hiperaktív voltam, nem bírtak velem a tanárok. Nekem a dzsúdó tetszett a legjobban, mert pörgős.” – A teljes cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.