Fotó

Földi pokol: ez maradt Aleppóból – megrázó képek

Hétfőn véget ért az évek óta tartó forradalom, a szír hadsereg valamennyi, a lázadók kezén levő területet elfoglalta, ám a kép továbbra is pokoli. Friss sajtófotókon mutatjuk meg, mi maradt Aleppóból.

 

Aleppo

Épületek romjaival borított utca Aleppóban 2016. december 13-án, miután az orosz ENSZ-nagykövet szerint a szíriai kormányerők visszafoglalták a második legnagyobb szíriai város keleti részét a felkelőktől. (MTI/EPA)

Aleppo

Szíriai kormánykatona és egy apa fiával Aleppó keleti részében 2016. december 13-án. (MTI/EPA)

Aleppo

A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott képen szíriai kormánykatonák és kormánypárti fegyveresek az Aleppó óvárosában lévő romos Nagy Umajjad-mecsetben 2016. december 13-án. (MTI/AP/SANA)

Aleppo

A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott képen szíriai kormánykatonák és kormánypárti fegyveresek járőröznek Aleppó keleti részén 2016. december 13-án, miután az orosz ENSZ-nagykövet szerint a szíriai kormányerők visszafoglalták a második legnagyobb szíriai városnak ezt a részét a felkelőktől. (MTI/AP/SANA)

Aleppo

Füst száll a magasba a lebombázott Aleppóban, miután az Aszád elnök által irányított szír hadsereg orosz támogatással bevette a felkelők utolsó támaszpontját.

Aleppo

A híradások szerint eddig több mint kétezer felkelő adta meg magát. Aleppó a felkelők utolsó stratégiailag fontos városa volt, mára már valamennyi kulcsfontosságú terület ismét a kormány kezére került. 

Aleppo

Egy szír kisfiú az utcán főz, miközben a háttérben fegyverek ropognak. Bár a 2011-ben kitört forradalomnak vége, a polgárháborús állapotok még sokáig nem szűnnek meg, a megtorlások ugyanis most veszik kezdetüket, azok a felkelők pedig, akik el tudtak menekülni a városból, a végsőkig kitartanak. 

Aleppo

A kormányerők Aleppó nemrég bevett területeit járják be. 

Aleppo

Az elmúlt napokban közel hatezer – éveken át a lázadók zsarnoksága alatt élő – lakos menekült át a nyugati városrészbe a számukra kialakított humanitárius folyosón keresztül. A menekülők zöme gyermek, nő és idős, akik végkimerülés szélén állnak. 

Aleppo

Rengeteg civil mind a mai napig nem mert csatlakozni a menekülő tömeghez, irataikat a lázadók ellopták, rettegnek, hogy a kormány megtorlásának áldozatai lehetnek, ha nem tudják igazolni magukat. Ezek az emberek évekig a lázadók gyilkos világában éltek, továbbra is rettegnek a lázadók bosszújától. 

Aleppo

Civilek haladnak el az ünneplő kormányerők előtt. 

Aleppo

 

Aleppo

A kormányerők egy katonája egy civil sérültet cipel a hátán. 

Aleppo

 

Aleppo

 

Aleppo

 

Aleppo

 

Aleppo

 

Aleppo

Az aleppói események hatására szerte a nagyvilágban tüntetések zajlanak a civil lakosság védelme érdekében. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.