Fotó

12 évesen szülte első gyermekét a kislány – megrázó fotók az Instagramról

Tiniterhesség, rabszolgamunka, mélyszegénység: ezeket a témákat dolgozták fel azok a fotósok, akiket a világ egyik legnagyobb képügynöksége díjazott.

A Getty Images és az Instagram először 2015-ben állt össze, hogy nem kis pénzösszeggel támogassák azokat a fotós tehetségeket, akik az Instagramon keresztül mesélnek. Olyan történeteket mutatnak meg, amelyek főszereplői szomorú körülmények között élő emberek, akikről nem tud a világ – és ők is csak keveset tudnak a világról. 2016-ban az alábbi három fotós kapta meg a 10 000 dolláros jutalmat.

1. Christian Rodriguez – @christian_foto

Az uruguayi fotós sorozata olyan tinédzsereket mutat be, akik alig töltötték be a tizedik évüket, de már terhesek vagy szültek. Latin-Amerika az egyetlen olyan hely, ahol a tinédzserterhességek száma folyamatosan emelkedik.

A 15 éves Angela Mieres vajúdó testvérét szorítja. A baba édesapját 20 nappal a szülés előtt lőtték agyon. Uruguay egyike azoknak az országoknak, ahol a tinédzserterhességek száma sokkolóan magas. 

A 16 éves uruguayi Alenka Rodriguezt nemrég szállították kórházba, hogy életet adjon eső gyermekének. Édesanya támogatja.

A 13 éves mexikói Gloria egy kiskacsát tart a kezében. A kislány édesanyjával és 8 testvérével él, akik 4 és 20 év közöttiek. Gloria 12 évesen hozta világra első gyermekét – a gyermek apja tulajdon édesapja, aki két másik – 8 és 10 éves – testvérét is szexuálisan zaklatta.

 

2. Ronny Sen – @whatdoestheendoftheworldlooklike 

Az indiai fotós képei a pokol egyik legmélyebb bugyrába visznek. Megmutatják, hogyan élnek és dolgoznak azok, akik a több mint százéves indiai Jharia szénbányáiban keresik a kenyerüket.

 

A két kisgyerek szüleit várja, hogy végezzenek a munkával.

A guberálók már a hajnali órákban megjelennek. 

 Egy széngyűjtő munkás. 

 

3. Girma Berta – @gboxcreative

Az etióp fotós szülővárosába, Addisz Abebába repíti a nézőt, vibráló színeket, utcai pillanatokat és a szegénység finom lenyomatait mutatja meg.

 

 

 

 

Még több Instagram-fotó az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top