Fotó

Kedves magyarok 60 felett, akik élvezik az életet

Duzzadnak az életerőtől, vidámak, kedvesek és bölcsek: ismerd meg azokat az idős embereket, akiket az elmúlt években az NLCafén bemutattunk – és mind a mai napig példaképként gondolunk rájuk, mert ők tudják, hogyan kell örömmel, békével és csillapíthatatlan életszeretettel megélni a múló időt.

Béla bácsi, Feri bácsi és Gyula, a három szenior sportoló

Aki kételkedne a sport erejében, az ismerje meg azt a három idősödő sportembert, akik fiatalokat megszégyenítő kitartással és lelkesedéssel edzenek mindennap.

Idősnek lenni jó

Bánki Horváth Béla 8 évesen kezdett úszni, 15 évesen versenyezni, amit mind a mai napig nem hagyott abba. Éppen tavalyelőtt lett világbajnok a szenior úszó vb-n.

Idősnek lenni jó

Igrényi Ferenc 18 éves kora óta mind a mai napig rendszeresen fut. Rengeteg bajnokságot nyert, élő legendának számít a sportágban. Sőt, hazánkban ő alapította meg a veterán sport egyesületet, több idős versenyző köszönheti neki eredményeit, akiket az egyesületen keresztül eljuttatott a bajnokságokra.

Idősnek lenni jó

Dallos Gyulát nem kell bemutatni azoknak, akik egy kicsit is jártasak a lovassportokban. Az ő neve szerte a világon híres, a díjlovaglás egyik koronázatlan királya.

Kattints ide, és ismerd meg a három sportolót!

 

Erzsike néni, az élő szupernagyi

Idősnek lenni jó

Erzsike néni személyében egy igazi Szupernagyira leltünk, aki távol a város zajától, egy hegy oldalában, sűrű erdő közepén, saját kezűleg tákolt vityillójában éldegél. 

Kattints ide, és nézd meg, hogyan él egy modern kori Szupernagyi!

 

Dr. Katona Ferenc, a babák megmentője

Idősnek lenni jó

Dr. Katona Ferenc nevéhez fűződik az a módszer, amivel azokon a babákon segítenek, akik valamilyen idegrendszeri elmaradás miatt nem fejlődnek megfelelően. A picivel való foglalkozás rengeteg időt és figyelmet igényel akár egy éven át, napi három órában. De a gyerekek csaknem fele egészséges a végére. A gyógymód megalkotójával tavaly, 90. születésnapján beszélgettünk.

Az interjút itt tudod elolvasni!

 

Cser Tamás, az ország egyik kedvenc nagypapája

Idősnek lenni jó

Cser Tamás remekül főz, konyhát fest, ha kell, kirándul és tanul az unokákkal, sőt besegít a szakdolgozatokba is, nem véletlenül lett jelölve az NLCafé Szuperapu címére, akiről egyik lánya így írt: “Ha nem is nyerné meg az ország kedvenc apukája címet, nekem akkor is Ő a világ legnagyobb hőse. Ha lehetőség van közölni írásomat, kérem tegyék meg, hogy ezzel is tiszteleghessek egy különleges ember előtt, akit büszkén nevezhetek ÉDESAPÁMNAK.”

Kattints ide és ismerd meg az ország egyik kedvenc apukáját!

 

Ernő bácsi, az ország legidősebb diákja

Idősnek lenni jó

Felsorolni is nehéz lenne dr. Harsányi Ernő diplomáit, tudományos fokozatait, tanulmányait, kitüntetéseit. Meglepő vagy sem, a nyugdíjas egyetemi tanár most újra iskolába jár. A Pécsi Tudományegyetem kulturális mediácó szakát nem pusztán az érdeklődés miatt kezdte el. A megszerzett tudással még tervei vannak, nem is akármilyenek.

Nézd meg, milyen Ernő bácsi egy napja diákként!

 

Kiss Imre: a nagypapa, aki gyedre ment

Idősnek lenni jó

Az ország kedvenc apukájának egy másik jelöltjét, Kiss Imrét Makón kerestük fel, és soha olyan jót nem kacagtunk, mint vele. Ismerd meg a bűbájos nagypapát, aki nemcsak édesapaként, de nagypapaként is vállalta a gyedet. Kattints ide!

 

A hetvenéves szerelmesek

Idősnek lenni jó

Az NLCafé egyik legszebb anyaga még 2011-ben készült, melynek főszereplője három idős pár volt, akikhez csak később érkezett meg a szerelem. Ismerd meg Margitka és Endre bácsi, Marcsi néni és Pali bácsi, Kati néni és Laci bácsi szerelmének történetét! Kattints ide!

 

A táncoslábú idősek

Idősnek lenni jó

A tánc az egyik leghatékonyabb módszer arra, ha az ember fel akarja venni a kesztyűt az öregséggel. Tudják ezt azok az idősödő emberek is, akik heti rendszerességgel tánccipőbe bújnak és kacagásik pörgetik egymást.

Ismerd meg a Fáklya klub táncoslábú tagjait!

 

Monspart Sarolta, a tájfutás hősnője

Idősnek lenni jó

Monspart Sarolta egykor tájfutó világbajnok volt, tizennégyszeres magyar bajnok és hatszoros magyar bajnok sífutásban. Ő volt az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratont. Igaz, ma már főállású nagymama, de szabadidejében sem tétlenkedik. Kattints ide, és tudd meg, hogy él most az egykori élsportoló!

 

Péter bácsi, a bajuszos angyal

Idősnek lenni jó

Tavaly találkoztunk Újlipótváros önkéntes angyalával, Péter bácsival, aki elektromos kisautójával az idősek és rászorulók segítőjeként vált híressé. 

Olvasd el a Péter bácsival készített anyagunkat az NLCafén!

 

Bici néni, avagy Sinka Brigitta sakkozó

Idősnek lenni jó

Bici néni sakkmester mellett semmi perc alatt egy varázslatos mese kellős közepén találja magát az ember, aminek főszereplője egy elragadó fiatal lány és 64 fekete-fehér kocka.

Ismerd meg Bici néni nem mindennapi történetét! 

 

Dr. Körmendi István, egy csupaszív gyógyító

Idősnek lenni jó

Dr. Körmendi István 92 éves, de mit sem törődik az évek múlásával és az átdolgozott idővel. Mind szellemileg, mind testileg fiatalokat megszégyenítő módon hétfőtől péntekig, reggeltől estig dolgozik.

Ismerd meg egy 70 éve tartó házasság és egy 65 éve tartó orvosi pálya történetét!

 

Olvass még tiszteletreméltó idősekről az NLCafén!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.