Fotó

A nagyszülőkkel igazán kerek a vakáció

Nagyon szerencsés az a kisgyerek, aki úgy cseperedhet fel, hogy nemcsak a szülei, de a nagyszülei is körülötte vannak – például nyáron, mert a nyaralás sehol nem olyan jó, mint a nagyiéknál.

A nagyszülők és a unokák között különleges kapcsolat van. A nagyiéknál sok mindent megengedhetnek maguknak a lurkók, amit talán otthon nem. No persze nem arra gondolok, hogy a nagyinál beindulhat a vég nélküli tévézés és csokoládémajszolás, de például a nagyi kertjében lehet focizni, és még az is meg van bocsátva, ha a legszebb virágokat jelöli ki az unoka kapunak.

Basáéknál pontosan ez a helyzet. Imádják együtt rúgni a bőrt, és ilyenkor nem kímélik a virágágyásokat.

 

A focizás mellett sokszor komoly zenét hallgatnak együtt, vagy festenek.

 

Katalin és Janka sokat csavarognak együtt a nyári szünetben. Éppen láthatatlan siklót fogtak.

 

Jankának nemsokára kistestvére születik, így a szülőknek is nagy segítség, hogy Janka a nagymamával lehet.

 

Berzsián a dédnagypapával tölti a szünidő egy részét. Sokat beszélgetnek fontos dolgokról, olykor még a politika is szóba kerül.

 

Berzsián kedvéért Tóni bácsi bebújik a bokrokba is. A kertet időnként átfésülik együtt, Tóni bácsi megmutatja az éppen aktuális teendőket a virágokkal, fákkal.

 

Csilla lerántja a leplet legkisebb unokájáról, akit éppen egy hosszabb sétára vitt az Újlipótváros szívében.

 

Séta közben a pici nyugodtan alszik, mindkettőjüknek felüdülés az együttlét.

 

Kati éppen Vincére figyel, le sem veszi róla a szemét. Vince nagyon izgága, nehéz tartani vele a tempót, nagy felelősség vele elindulni.

 

Amikor épp nem a játszótéren vannak, motorozni szoktak együtt. Vince felpattan a kis ráróra, Kati pedig igyekszik tartani vele a tempót.

 

Levi és dédnagymamája nem egy szokványos páros. Leviéknek a Lupa-tónál van hajójuk, kisebb is, nagyobb is. Sokszor vízre szállnak, Levi kiskora óta vezeti a hajókat, így minden generáció biztonságban érezheti magát.

 

Bonifác, a kutya is társul hozzájuk, hárman szelik a hullámokat, fel és alá.

 

Noel és nagymamája is örömmel töltik együtt a szünidő nagy részét. Bár Noelnak az év többi napja is szünidő egyelőre, nyáron sokat van a nagyinál, hogy anyukája ilyenkor el tudjon kicsit menni otthonról.

 

Noel nagymamája elmondta, hogy neki az Isten áldása ez a pici. Bearanyozta az életét, új értelmet nyert minden.

További cikkek a nyári szünetről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.