Fotó

Két éve házasok, és szemük fénye a kislányuk, Myla

"Megkérdezném minden szülőtől, ha mondjuk három gyermeke közül az egyik meleg lenne, csak ezért ő kevesebbet érdemelne?" – A homofóbia elleni világnapon meleg párok mutatják meg magukat, és mesélnek esélyről, egyenlőségről, szerelemről és összetartozásról.
Steven (35) és Anthony (37) hosszú évek óta élnek együtt, és bár családjaik támogatják és szeretik őket, mindketten nehéz időszakokon mentek keresztül amiatt, hogy felvállalták melegségüket.

 

Phillipa (29) a barátnője, Nikki 30. szülinapján kérte meg a kezét. “Phillipa nagyon meglepett engem, amikor a 30. szülinapomon, a családom és a barátaim előtt kérte meg a kezemet. Fantasztikus pillanat volt ez mindkettőnk számára, de nemcsak nekünk volt szép, a körülöttünk levőket is megérintette, örültek, hogy részesei lehettek az eljegyzésünknek. Boldogok vagyunk, hogy ilyen sok ember gondolja úgy, hogy készen állunk a házasságra. Szerintünk az országunk is készen áll arra, hogy elismerje a melegházasságot.”

 

 

Anthony (32) és Michael (28) már 11 éve élnek együtt, gyermeküket négy éve nevelik közösen. Szeretnének összeházasodni, Ausztráliában azonban a melegházasság nem engedélyezett.

 

 

Faycal (38) és Hunter (44) Franciaországban házasodtak össze két éve. Szemük fénye kislányuk, Myla.

 

 

Liasi (35) és Rebecca (34) házasságban élnek, igaz, házasságuk nem minősül legálisnak. “Függetlenül attól, ki milyen rasszhoz tartozik, milyen nemű és milyen a szexualitása, joga van ahhoz, hogy a párkapcsolatát ünnepelje” – mondták.

 

 

Mark (43) és Jason (31) már 10 éve élnek együtt. A város, ahol élnek, nem nézi jó szemmel a meleg párokat, a melegházasságról pedig hallani sem akarnak.

 

 

Warren (48) és Andrew (37) már 7 éve élnek együtt, 2015-ben pedig, Nagy-Britanniában, kimondták a boldogító igent is.

 

Mitch (52) és Mark (53) tíz éve élnek együtt. “Megkérdezném minden szülőtől, ha mondjuk három gyermeke közül az egyik meleg lenne, csak ezért ő kevesebbet érdemelne?” – teszi fel a kérdést Mitch, akinek előző házasságából három gyermeke is született.

Olvass még a témában az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.