Fotó

Ahol játék van, ott mosoly is: így játszanak a gyerekek a nagyvilágban

Deszkából faragott pingpongütő, rongyos baba, okos tablet, rozsdás hinta és kavicsok: szerte a nagyvilágban minden kisgyereknek más játék jut, de ha jut, akkor a legmostohább körülmények között is képesek elmerülni a kacajban. Az idén 70 éves UNICEF képein keresztül mutatjuk meg, mitől boldogok a gyerekek.
India – Gyerekek abban a segélyosztó központban játszanak, ami az UNICEF és egy amerikai krikett társaság jóvoltából jött létre.

 

Nepál – Bár egy földrengés következtében egy átmeneti szállóba kényszerültek, mégis boldogan kártyáznak azok a kicsik, akik ha a földrengés napján iskolában lettek volna, ma már nem élnének.

 

Ukrajna – Kartonpapírral erősítik meg “házukat” a gyerekek az ukrán Okyabrskaya városának egyik játszóterén.

 

Kongó – Az UNICEF által támogatott Kiwanja napköziben olyan gyerekek tanulnak újra játszani, akik korábban katonaként szolgáltak. Szakemberek segítségével most azon dolgoznak, hogy újra vissza tudjanak illeszkedni a közösségbe és a gyerekek közé.

 

Grönland – Egy kislány a tabletjén játszik. – fotó: europress

 

Malawi Köztársaság – Egy kisfiú egy tradicionális afrikai társasjátékkal játszik.

 

Közép Afrikai Köztársaság – Kisgyerekek egy átmeneti táborban csocsóznak, otthonaikba az egyre durvuló erőszak miatt nem térhetnek vissza.

 

Irak – Az UNICEF által létesített táborban játszanak azok az iraki gyerekek, akik arra kényszerültek, hogy elhagyják otthonaikat.

 

Szingapúr – Digitális kockákkal játszanak a gyerekek a Szingapúrban a Future World kiállításon, ahol az ország legnagyobb digitális játszóterét mutatták be. – fotó: europress

 

Mexikó – Tűzoltósat játszanak azok a kicsik, akiknek jelmeze és felszerelése a legolcsóbb alapanyagokból készült.

 

Indonézia – Miközben az 1 éves Mikaela a verandán játszik, nagymamája vigyáz rá, aki nem mellesleg önkéntes egészségügyi munkás, aki a helyi nőket segíti.

 

Burundi – Súlyosan hátrányos helyzetű gyermekek fociznak annak a programnak a keretei között, aminek célja, hogy a sporton keresztül csalogassák iskolába a gyerekeket.

 

Uganda – Színes játszóteret kaptak ezek a hátrányos helyzetű ugandai gyerekek is.

 

India – Iskolai szünetben társasjátékkal múlatják az időt egy általános iskola kisdiákjai.

 

Palesztina – A Gázai-övezetben, otthonaik romjai között is vidáman feltalálják magukat a gyerekek.

 

Ghána – Így pingpongoznak a gyerekek Ghánában.

 

Németország – Babákkal játszanak azok a menekült szír kislányok, akiknek egy berlini menekülttábor jelenti az ideiglenes otthont.

 

Gáza – Egy palesztin menekült kislány a babáját szorítja abban a menekülttáborban, ahol mintegy 35 000 menekült él.
Gyerekek, akik örültek egy pohár tejnek - 70 éves az UNICEF
70 éves az UNICEF
Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts Te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, mely bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!
 

UNICEF az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.