Fotó

Vagány lányok, menő rajzok: ismerd meg a Szent Kávé Rajzszakkört!

A legjobb fogamzásgátló a zokniszandál – állt azon a képen, amit egyik ismerősöm osztott meg a Facebookon. A rajz a Szent Kávé Rajzszakkör színes oldalára vitt, ahol megannyi őrült jó rajzot találtam. Persze be akartam iratkozni, de aztán kiderült, ez nem olyan szakkör.
Biacsics Renáta “Renya” (28) és Csató Csenge (24) a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán osztálytársak. A Szent Kávé Rajzszakkört azután alapították, hogy Csenge visszajött Erasmusról, és ajándékba vázlatfüzeket hozott.

 

“Beültünk egy kávéra az azóta törzshelyünkké vált Nappali nevű kávézókocsmába, és ott estig firkálgattunk – mesélik a lányok. – A név úgy jött, hogy Renya sokat foglalkozott keresztény jelképekkel a munkáiban, és ezt meg a kávézást vontuk össze hirtelen felindulásból.”

 

“Pár nappal később csináltunk egy Facebook-oldalt, hogy megmutassuk barátainknak a munkáinkat, először tényleg szakkörszerűen képzeltük el, ahova bizonyos időközönként csatlakozhatnak a barátaink, aztán elég gyorsan népszerű lett az oldal és mindenki elkönyvelte, hogy ez a mi kettőnk rajzait jelenti.”

 


 

“Eleinte nem volt különösebb koncepciónk, ez idővel átalakult azzá, hogy barátaink, ismerőseink, és saját vicces, groteszk mondatainkat illusztráljuk. Habár ez abszolút szórakozás, azóta több felkérést is kaptunk komolyabb munkákra.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még több rajz az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.