Fotó

“Én gondolok valamit, ő kimondja helyettem” – fotók magyar ikerpárokról

Az emberi élet legelső pillanata a fogantatás. Ekkor megtermékenyül egy petesejt, és szép lassan kialakul belőle a magzat. Az esetek nagy többségében egy magzat, azonban 250-ből egy esetben ez a petesejt osztódásnak adja a fejét és kettéválik. Ekkor alakulnak ki az egypetéjű ikrek. A génjeik 100 százaléka azonos, ami azt jelenti, hogy kilenc hónappal a sejtosztódás után két teljesen egyforma baba jön majd a világra.

Hat egypetéjű testvérpárral találkoztam, és annyit biztosan elmondhatok, hogy mind a hat esetben különleges kapcsot éreztem közöttük. A hasonlóságon túl egyértelműen látható, hogy ezek a testvérpárok elválaszthatatlanok egymástól.

Hunor és Levente olyan, mint két tojás. Nem is. Olyanok, mint egy egésznek a két fele” – mondja a fiúkról anyukájuk.

 

A fiúkra igaz, hogy megszólalásig hasonlítanak egymásra, és az is elmondható róluk, hogy nem sok időt töltenek el egymás nélkül, mégis két teljesen más személyiség. Levente szociálisan nagyon érzékeny, szeret segíteni másokon. Hunor kifejezetten narcisztikus, akkor érzi jól magát, ha körülötte forog a világ.

 

Amikor Fernandával és Krisztával találkoztam, azonnal behúztak akarva-akaratlanul a csőbe. Fernanda ért előbb oda a találkozónkra, beszélgettem vele kicsit, majd ő elment mosdóba. Pár perc után ismét visszatért. Vagyis én azt hittem. Valójában a testvére érkezett meg, én pedig máris összekevertem őket.

 

Mind a kettőnket a lovaglás és a filmezés érdekel. Azonban Kriszta a gyártással és a szervezéssel foglalkozik, én pedig inkább szerepelni szeretek.”

 

Zalán és Tibor összeszokott páros, nem sok időt töltenek egymás nélkül. Az oviban is legszívesebben testvérükkel játszanak, de azért mindkettőjüknek megvan a maga cimborája is.

 

A kamera előtt hosszú ölelkezésbe és puszilkodásba kezdtek.

 

Zsuzsi és Orsi az egypetéjűségen belül is különlegesek. Nekik nem volt elég az, hogy egy petesejt részei, ők ennél is szorosabbra fogták a figurát. A két lány egy burokban fejlődött, ami az esetek 5 százalékában fordul csak elő. Amikor anyukájuk terhes volt, az orvosuk szólt előre, hogy ezek a lányok elválaszthatatlanok lesznek. És valóban.

 

Sokszor fordul elő velünk, hogy én gondolok valamit, és Orsi kimondja helyettem. Olyankor mondom neki, hogy pont erre gondoltam, ő pedig azt válaszolja, hogy én pedig nem gondoltam, csak kimondtam.”

 

Marika és Anna csoda aranyosak együtt. Mint két katicabogár, akik együtt szállnak ágról ágra. Jóban-rosszban együtt vannak és osztoznak mindenben.

 

Amikor egyikőnknek valami betegsége lesz, tudjuk, hogy testvérünk sem ússza majd meg. Most éppen egy év különbséggel operáltak le rólunk szemölcsöket, az orrunk mellől, az enyém a jobb oldalon volt, testvéremé a másikon.”

 

Zsuzsa és Tekla egypetéjű ikrek, szomszédok és legjobb barátok. Csakúgy, mint többi sorstársukat, őket sem lehetett az életben túl hosszú időre elválasztani egymástól.

 

Mindig megérezzük, ha a másikkal valami történik. Éreztük azt is, amikor a testvérünk szülni indult, amikor rossz kedve volt, és azt is, ha nagyon boldog. Az életünket próbáljuk úgy szervezni, hogy minél többet lehessünk együtt.”

Még több fotó ikerpárokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.